Nepieciešams:
Trīs olu rabarbera rausis
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mīklai:
3 olas
2 glāzes miltu
1 glāze cukura
2 tējkarotes cepampulvera
1 glāze kefīra
400 g rabarberu
1 ēdamkarote vaniļas cukura
Pārliešanai:
1 glāze svaigā krējuma
0,5 glāzes cukura
Pagatavošana:
Rabarberus nomizo, sagriež un apber ar pāris ēdamkarotēm cukura, atstāj, lai atsulojas. Mīklai sakuļ olas ar cukuru, pieliek vaniļas cukuru, kefīru, cepampulveri un miltus. Mīklu lej ietaukotā vai ar cepampapīru izklātā formā (23 cm). Rabarberiem nolej sulu. Rabarberus pārkaisa pāri mīklai. Cep 200 grādos 20 - 25 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu. Gatavu rausi vēl karstu pārkaisa ar cukuru un vienmērīgi pārlej ar saldo krējumu.