Tropiska dāvana 8. martā – eksotisko tauriņu piedzīvojums (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dāvana 8. martā – lielām un mazām dāmām ieeja Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā tikai par 2,50 eiro. Tauriņi apskatāmi no plkst. 11.00 līdz 16.30.

Apmeklējot tauriņu māju, ikvienam būs iespējams piedzīvot tropu eksotiku: izjust tauriņu spārnu vēdas, augu smaržu un džungļu klimatu. Apmeklētāji klātienē var vērot tauriņus no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem: zebru tauriņus, zilos morfīdus, pūčtauriņus, dažādu sugu dižtauriņus, tostarp arī mormoņu dižtauriņus ar aristokrātiski samtainiem spārniem, kuru tumši zilais nakts tonis pakāpeniski pāriet baltā. Caur inkubatora logu var laimēties novērot arī maģisko tauriņa šķilšanās procesu. Martā Tropu tauriņu māja atvērta apmeklētājiem no plkst. 11.00 līdz 16.30.

Sestdien, 8. martā, Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā dāmām ieeja tikai par 2,50 eiro, kas jāmaksā papildus ieejas biļetei LU Botāniskajā dārzā.

Pavasara sajūtu tuvina balto, dažādu nokrāsu sārto un violeto acāliju ziedu kupenas Acāliju mājā, jo martā skatāmā kolekcijas ziedēšanas kulminācija. Pavisam dārza kolekcijā ir 124 acāliju šķirnes no Rietumeiropas, Krievijas, Ukrainas un Latvijas. Daudzas no tām LU Botāniskajā dārzā aug vairāk nekā 50 gadus un ziedu vainags ir sasniedz divu metru apkārtmēru. Dārzā ir apskatāmas arī Palmu, tropu un kaktusu siltumnīcas. Palmu mājas vestibilā esošajā izstādē «Lapas zaļas, dzeltenas un sārtas...» zinātkārajiem ir stāsts par dažādu krāsu lapām: pigmentiem, kas nosaka lapu krāsu, un to nozīmi augā un mūsu dzīvē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu