Tropiskajā vētrā «Ernesto» Meksikā gājuši bojā 12 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Tropiskajā vētrā «Ernesto» Meksikā gājuši bojā vismaz 12 cilvēki, un lai gan vētra sākusi zaudēt spēku, tās atnestās spēcīgās lietusgāzes vēl nerimsies, draudot izraisīt jaunus plūdus, piektdien pavēstīja amatpersonas.

Tabasko štatā Meksikas līča piekrastē noslīcis kāds 17 gadus vecs zvejnieks. Vēl viena noslīkušā mirstīgās atliekas atrastas Samarijas upē.

Tikmēr kaimiņos esošajā Verakrusas štatā zemes nogruvums ceturtdien apracis piecus cilvēkus, bet viens cilvēks joprojām skaitās pazudis bez vēsts. Vēl trīs cilvēkus nositis nolauzts koks. Savukārt kāda sieviete noslīkusi savā automašīnā, kad ceļu pēkšņi pārpludinājuši no krastiem izgājušas upes ūdeņi.

Vēl vienu 62 gadus vecu vīrieti nospēris zibens.

Tajā pašā laikā Ohakas štatā kāda sieviete gājusi bojā spēcīgā lietus un zemes nogruvuma izraisītā autoavārijā, bet kāds 12 gadus vecs zēns miris zemes noslīdējuma sagrautas mājas gruvešos.

«Ernesto», kas vēl otrdien tika klasificēta kā viesuļvētra, otru reizi Meksikas piekrasti sasniedza ceturtdien Koacakoalkosas ostas apkaimē, atnesot līdzi spēcīgas lietusgāzes, kas Meksikas līča piekrastes rajonos izsaukušas plūdus.

Meksikas civilās aizsardzības dienests vēsta, ka plūdu dēļ šobrīd izolētas ir desmit municipalitātes, lai gan ziņas par lieliem postījumiem nav saņemtas.

Vētrai virzoties dziļāk iekšzemē, vietām joprojām gaidāmi spēcīgi nokrišņi, kuru daudzums varētu sasniegt 15 milimetrus. Tas var novest pie jaunu plūdu izcelšanās.

«Ernesto» ir šī gada Atlantijas okeāna viesuļvētru sezonas otrais orkāns.

ASV Nacionālā okeānu un atmosfēras pārvalde ceturtdien pavēstīja, ka šī gada sezonā, kas oficiāli ilgs līdz 30.novembrim, kopumā gaidāmas 12 līdz 17 vētras, no kurām piecas līdz astoņas sasniegs orkāna spēku. Divas līdz trīs viesuļvētras varētu būt īpaši spēcīgas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu