Tukuma «Rimi» drīz atsāks darbu; pircēji varot justies droši (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tirdzniecības centra «Rimi» ēka Tukumā, Pasta ielā 14 ir ekspluatācijai droša – to atzinušas trīs neatkarīgas būvniecības ekspertīzes. Ēkas nesošās konstrukcijas ir prasībām atbilstošas, bet nepieciešamos paneļu pastiprināšanas darbus paredzēts veikt nepilnas nedēļas laikā. Tirdzniecības centrs plāno atsākt darbību nākamnedēļ, «Apollo» informēja ēkas apsaimniekotājs «RCH Management».

Ēkas apsaimniekotājs uzskata, ka tirdzniecības centra slēgšana ir ļoti radikāls lēmums no Tukuma novada būvvaldes puses, tomēr šo piesardzības soli respektē.

«Esam saņēmuši būvvaldes apstiprinājumu, ka tirdzniecības centrā cilvēkiem ir atļauts uzturēties, tāpēc nomnieki veikala telpās varēs atgriezties jau šodien, lai parūpētos par sava veikala precēm un iekārtām - tiklīdz tas būs izdarīts, uzsāksim darbus. Esam jau nolīguši darbu veicējus, kā arī pasūtījuši paneļu stiprināšanai nepieciešamos materiālus – z profilus. Darbi tiks paveikti nepilnas nedēļas laikā un pēc to izpildes darbu pieņemšanai tiks pieaicināti būvvaldes pārstāvji. Tirdzniecības centru pircējiem plānojam atvērt jau nākamnedēļ», saka «RCH Management» pārstāvis Raimonds Kairovs.

Paneļu stiprināšana notiks īsā laika periodā – dažās dienās, jo veicamo darbu apjoms ir neliels. Nekavējoties uzsākt un realizēt darbus palīdzēs jau izpētītā situācija un sagatavotie risinājumi, jo darbus tuvākajā mēnesī bija plānots veikt jebkurā gadījumā. Iepriekš bija paredzēts darbus veikt naktīs, pēc tirdzniecības centra darba laika beigām, kas šāda veida darbiem ir ierasta prakse. Tā kā tagad darbi notiks dienas laikā, tie tiks pabeigti ātrāk.

Nepieciešamību stiprināt paneļus decembrī fiksēja gan «RCH Management» piesaistītā inženieru grupa SIA «Kurbads», gan Tukuma novada būvvalde, un tas tika uzticēts ēkas rekonstrukcijas projekta būvkonstrukciju daļas autoram SIA «ARA Intellect» būvinženierim Artūram Rakstiņam.

Visi būveksperti norādīja uz nepieciešamo stiprināšanas darbu veikšanu un ēkas ekspluatācijas nosacījumu ievērošanu, bet tirdzniecības centra drošība nav tikusi apšaubīta nevienā brīdī, tāpēc pircēji un darbinieki gan līdz šim, gan arī turpmāk var justies droši. Šo profesionāļu viedoklim piekrīt arī ēkas ģenerālnomnieka SIA «Rimi Latvia» piesaistītie sertificētie būvinženieri no SIA «Būvniecības konsultants».

Kairovs informēja, ka visi tirdzniecības centra nomnieki ir individuāli apzināti par tālākajām praktiskajām norisēm un aicina ikvienu nomnieku neskaidrību gadījumā vērsties pie «RCH Management».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu