«Tumšā bruņinieka» producentu pārvilina no konkurējošas studijas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Kinostudija «NBCUniversal» pārvilinājusi producentu Tomasu Tullu, kas darbojies pie tādiem kases grāvējiem kā «The Dark Knight» («Tumšais bruņinieks») un «Man of Steel» («Tērauda vīrs»), no konkurējošās studijas «Warner Brothers».

Par producentu cīnījās arī citas ietekmīgas kinostudijas, tostarp «Sony» un «20th Century Fox».

Bijušais baņķieris Tulls 2000.gadā ar 500 miljonu ASV dolāru (273 miljonu latu) kapitālu nodibināja producentu kompāniju «Legendary Entertainment». Piecus gadus vēlāk firma noslēdza līgumu ar «Warner Brothers» uz septiņiem gadiem par 40 filmu izveidošanu.

«Legendary Entertainment» piedāvā segt pusi no filmas budžeta, kas dažos gadījumos pārsniedz pat 200 miljonus dolāru (109 miljonus latu).

«Warner Brothers» pēdējā brīdī esot izteikuši piedāvājumu, cerot paturēt sadarbības partneri, taču tas nav izdevies, atklāja kāds zinātājs.

Tulla kompānija strādājusi pie divām no desmit visu laiku pelnošākajām filmām – «Tumšais bruņinieks» un «The Dark Knight Rises» («Tumšais bruņinieks atgriežas»), liecina portāla «Box Office Mojo» dati.

Kompānijas jaunākā filma «Pacific Rim» (»«Pacific Rim»: Uzbrukums Zemei») iznāks 12.jūlijā. «Legendary Entertainent» sedza 75% no kinolentes 180 miljonu dolāru (98 miljonu latu) budžeta.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu