Tunča salāti ar marinētiem gurķīšiem (13)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.amam.lv

Piedāvājam Tunča salātu recepti no «amam.lv». Daudzums paredzēts 2 personām, aptuvenais gatavošanais laiks 30 minūtes.

Sastāvdaļas

  • Tuncis savā sulā 100 g
  • Salātu baldriņš
  • Vārīti kartupeļi 2 gab.
  • Olas 2 gab.
  • Nelieli marinēti gurķīši 5 gab.
  • Malti pipari (pēc garšas)
  • Extra virgin olīveļļa 2 ēdk.
  • Balsamico etiķis 1 tējk.
  • Bazilika pesto 1 tējk.
  • Saldā čili mērce 1 tējk.

Pagatavošana

Novāra kartupeļus ar mizu. Atdzesē, nomizo, sagriež 3-4 mm biezās ripās. Olas vāra 7 minūtes, atdzesē, sagriež daivās.

Salātu lapas nomazgā un izklāj uz dvieļa, lai apkalst, sausās lapas kārto uz diviem porciju šķīvjiem. Liek lielos gabalos virsū – kartupeļus, olas, sagrieztus gurķus un tunča gabaliņus.

Pagatavo mērci, olīveļļu sajauc ar balsamico etiķi, pesto, saldo čili mērci un pipariem. Mērci pārlej pāri salātiem.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu