Piedāvājam Tunča salātu recepti no «amam.lv». Daudzums paredzēts 2 personām, aptuvenais gatavošanais laiks 30 minūtes.
Tunča salāti ar marinētiem gurķīšiem (13)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas
- Tuncis savā sulā 100 g
- Salātu baldriņš
- Vārīti kartupeļi 2 gab.
- Olas 2 gab.
- Nelieli marinēti gurķīši 5 gab.
- Malti pipari (pēc garšas)
- Extra virgin olīveļļa 2 ēdk.
- Balsamico etiķis 1 tējk.
- Bazilika pesto 1 tējk.
- Saldā čili mērce 1 tējk.
Pagatavošana
Novāra kartupeļus ar mizu. Atdzesē, nomizo, sagriež 3-4 mm biezās ripās. Olas vāra 7 minūtes, atdzesē, sagriež daivās.
Salātu lapas nomazgā un izklāj uz dvieļa, lai apkalst, sausās lapas kārto uz diviem porciju šķīvjiem. Liek lielos gabalos virsū – kartupeļus, olas, sagrieztus gurķus un tunča gabaliņus.
Pagatavo mērci, olīveļļu sajauc ar balsamico etiķi, pesto, saldo čili mērci un pipariem. Mērci pārlej pāri salātiem.