Turaidas muzejrezervātā notiks pasākums «Kas to Lieldienu iešūpināja?»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Šodien, Otrajās Lieldienās, Turaidas muzejrezervātā svētkus ģimenes lokā varēs svinēt pasākumā «Kas to Lieldienu iešūpināja?», kas no plkst.14.30 notiks Turaidas muižas saimnieciskajā centrā.

Svētku svinētājus laukumā pie kalpotāju mājas sagaidīs muzejrezervāta speciālisti un Siguldas folkloras kopas «Senleja» dalībnieki, lai kopīgi brīvā dabā pēc senām tradīcijām svinētu pavasara atnākšanu,  informēja Turaidas muzejrezervāta pārstāve Anda Skuja.

Lieldienu svētkos ar dziesmām un rotāšanu tiks iešūpotas lielās šūpoles, pie ugunskura tiks krāsotas olas, un arī svētku viesi paši varēs izšūpoties pēc sirds patikas. Pēc senām tradīcijām tiks dzītas prom nelaimes, izspēlētas tradicionālās tautas spēles, notiks olu ripināšana, skriešanās ar olām, olu cīņas un maiņas, kā arī izspēlēta jau tik iemīļotā podu sišana, kuras laikā ir iespēja atbrīvoties no sliktām domām.

Pasākuma laikā notiks skaistāko krāsoto olu konkurss un tiks atrasts izveicīgākais olas dancinātājs.

Folkloras kopas «Senleja» dalībnieki svinētājus aicinās dziedāt saules dziesmas un, kā jau pavasarī, kad viss plaukst, ierasts, dziedāt tautasdziesmas par ziediem.

Lieldienu brīvdienās muižas pārvaldnieka jaunās dzīvojamās mājas izstāžu zālē būs apskatāma gaisa balona pilota Gunāra Dukštes fotogrāfiju izstāde «Māksla dabā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu