Turaidas pils tornī notiks sprinta skrējiens «Ātrākais ziņnesis»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Lai sabiedrībai atgādinātu seno stāstu par ziņnešiem, kas viduslaikos steigušies pie bīskapa Turaidā vēstīt par svarīgākajiem notikumiem Rīgā un apkārtnē, jau tradicionāli Turaidas pils galvenajā tornī notiks sprinta skrējiens «Ātrākais ziņnesis», kuru rīko sporta biedrība «A2», sadarbībā ar Turaidas muzejrezervātu un Siguldas novada domi.
 
Šogad 38 m augstajā Turaidas pils tornī skrējiens «Ātrākais ziņnesis» notiks Siguldas novada svētku ietvaros 29. maijā plkst.13.00. Sacensībās aicināti piedalīties visu vecumu sportisti, kuriem ir vēlēšanās pārbaudīt savus spēkus, veicot vairāk kā 120 pakāpienus 5 stāvu augstajā tornī. Ātrākajiem skrējējiem tiks īpašas balvas no atbalstītājiem un dāvanas no vietējiem amatniekiem.

Sacensību dienā dalībnieku reģistrēšanās sāksies plkst.11.30 Turaidas muzejrezervāta apmeklētāju centrā, bet jau šobrīd iespējama reģistrēšanās pa tālruni 29184203 vai online -  «ba2.lv». Sīkāka informācija par skrējienu un dalības maksu «ba2.lv».

Pagājušajā gadā sacensībās piedalījās 56 sportisti un «Ātrākā ziņneša» titulu ieguva Ainārs Rukkalns, uzskrienot tornī 31 sekundē, par vienu sekundi uzlabojot skrējiena rekordu, kuru pats pirms diviem gadiem bija sasniedzis. Ātrākā ziņnese pagājušā gada skrējienā bija Gunta Blūmiņa, finišu sasniedzot 43 sekundēs.

Gaidīsim ziņnešus un viņu atbalstītājus! Pierādīsim, ka tornī uzskriet var arī 30 sekundēs!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu