Turcija noliedz, ka tā piegādātu bruņojumu Sīrijas nemierniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcija Sīrijas nemierniekiem pāri robežai ieročus nepiegādā, piektdien paziņoja oficiālās Ankaras pārstāvis, šādi reaģējot uz laikrakstā «The New York Times» nule kā publicētajiem apgalvojumiem.

«Turcija nepiegādā bruņojumu nevienai kaimiņvalstij, arī ne Sīrijai,» sacīja Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Seldžuks Inals, atbildot uz jautājumu, vai Turcija ir iesaistīta nelegālā bruņojuma piegādē Sīrijas nemierniekiem.

«The New York Times» ceturtdien vēstīja, ka ASV izlūkdienesta darbinieki Turcijā rūpīgi pārbauda Sīrijas nemierniekiem sūtīto ieroču plūsmu, lai pārliecinātos, ka tie nenonāk «Al Qaeda» kaujinieku rokās.

Par ieročiem maksā Turcija, Saūda Arābija un Katara un tos robežas Sīrijas pusē nogādā kāds mazpazīstams opozīcijas tīkls, laikrakstam apliecinājušas ASV un arābu valstu izlūkdienestu amatpersonas.

Nemierniekiem piegādāti automāti, reaktīvās granātas, munīcija un prettanku ieroči. Tiem nonākot nemiernieku bruņojumā, grupējumi varējuši stāties pretī daudz spēcīgākajai Sīrijas valdības armijai.

Sīrijā izraisoties nemieriem, Turcija - sens Damaskas sabiedrotais - sarāvusi saites ar prezidenta Bašara al Asada režīmu.

Turcijā patlaban atrodas 32 750 sīriešu bēgļu, kuru lielākā daļa ieradusies no Sīrijas ziemeļrietumiem, sacīja Inals.

Ankara arī devusi patvērumu 12 Sīrijas armijas ģenerāļiem, kas dezertējuši no Damaskas bruņotajiem spēkiem, lai pievienotos nemierniekiem, norādīja amatpersona.

Lielākās sīriešu opozīcijas koalīcijas - Sīrijas Nacionālās padomes - galvenā mītne atrodas Stambulā. Turcijā bāzēta arī lielākā bruņoto nemiernieku grupējuma - Brīvās Sīrijas armijas - vadība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu