Turcijas iznīcinātājs notriec Sīrijas bumbvedēju (72)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AirmanMagazine, CC BY-NC 2.0

Turcijas pretgaisa aizsardzības spēki svētdien pierobežā notriekuši Sīrijas bumbvedēju, apstiprinājis Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans.

Erdogans paziņoja, ka Sīrijas armijas lidmašīna pārkāpusi Turcijas gaisa telpu un apsveica Turcijas gaisa spēkus ar paveikto.

«Sīrijas lidmašīna pārkāpa mūsu gaisa telpu. Mūsu [iznīcinātājs] F-16 (..) notrieca šo lidmašīnu. Kāpēc? Tāpēc ka, ja tiek pārkāpta mana gaisa telpa, mūsu sitiens pēc tā būs smags,» uzrunājot savus atbalstītājus, paziņoja Erdogans.

Londonā bāzētā Sīrijas aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR) ziņoja, ka Sīrijas armijas lidmašīna notriekta, kad bombardējusi sīriešu nemierniekus, kuri centušies pārņemt savā kontrolē robežpunktu Sīrijas ziemeļaustrumos.

Bumbvedējs aizdedzies un nogāzies Sīrijas teritorijā, ziņoja organizācija.

Avots Sīrija armijā apstiprināja, ka Turcijas spēki notriekuši Sīrijas lidmašīnu, kad tā uzbrukusi nemierniekiem Sīrijas teritorijā, nodēvējot to par «kliedzošu agresiju».

Sīrijas konflikts ilgst kopš 2011.gada marta, un tajā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 140 000 cilvēku.

Turcija ir Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma pretiniece un Ankarai ne reizi vien pārmests, ka tā piegādā ieročus vairākiem Sīrijas nemiernieku grupējumiem. Ankara to kategoriski noliedz.

Komentāri (72)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu