Turpinās ierakstu iesniegšana Mūzikas ierakstu balvai «Zelta Mikrofons 2013» (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz 5.decembrim turpinās 2013. gadā Latvijā iznākušo mūzikas ierakstu pieņemšana vērtēšanai Mūzikas ierakstu balvai Zelta Mikrofons 2013. Ierakstus jau iesniegusi grupa Prāta Vētra, kas ir vieni no pirmajiem, kas savu koncertierakstu «Vēl viena klusā daba» un divus video klipus iesnieguši vērtēšanai. Ierakstus iespējams iesniegt «LaMPA» birojā Sēlpils ielā 2c līdz š.g. 5. decembrim. Ieraksti iesniedzami gan CD formātā, gan elektroniski. Maksa par reģistrāciju saglabājas tāda pati kā iepriekšējos gadus – Ls 15 par vienu ierakstu vienā nominācijā. 

Latvijas mūzikas producentu apvienība «LaMPA» atgādina, ka, tāpat kā pagājušajā gadā, vērtēšanai tiek pieņemti visi Latvijas teritorijā izdotie albumi visos žanros, kas izdoti laika posmā no 2012. gada 8. decembra līdz 2013. gada 5. decembrim. Iesniegto ierakstu sadalījumu pa nominācijām veiks īpaši izveidota žūrijas komisija.

Šī sistēma, kas plaši tiek izmantota līdzīgos pasākumos pasaulē, ļauj pilnvērtīgāk izvērtēt notiekošo mūzikas ierakstu jomā un nodrošina objektīvāku albumu salīdzinājumu, jo katrā nominācijā tiks vērtēti žanriski līdzvērtīgi albumi. Šī sistēma palīdz radīt jaunas nominācijas, jo kategorijas tiek noteiktas atkarībā no tā, kādi ieraksti tiek iesniegti. Pagājušais gads to apliecina, jo radās tādas, iepriekš nebijušas, nominācijas kā labākais autordziesmu albums, labākais elektroniskās mūzikas albums, labākais tautas mūzikas albums un citas. Tāpēc LaMPA aicina visus, kas šajā gadā izdevuši albumu, neatkarīgi no žanra, to iesniegt vērtēšanai.

Joprojām nemainīgas tiek saglabātas 4 vispārīgās nominācijas, kurās ierakstus var iesniegt paralēli iepriekšminētajam:

1. Labākais mūzikas video klips

2. Labākais koncertieraksts video

3. Labākā debija (mākslinieka pirmais publicētais ieraksts)

4. Labākā dziesma (visi žanri)

Kā katru gadu, tiks pasniegta arī jau tradicionālā balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, kā arī, apkopojot Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienības (LaIPA) datus, tiks noteikts radiostacijās visatskaņotākais un arī gada visklausītākais ieraksts jeb Radiohits. Kā arī tiks dota iespēja skatītājiem un klausītājiem balsot par savu mīļāko dziesmu balsošanas vietās tirdzniecības parkā Alfa.

  • Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 2014.gada 5. martā Latvijas Nacionālajā teātrī.
Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu