Turpinās pieteikšanās Humanitārajai akadēmijai jauniešiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz 6.oktobrim turpinās pieteikšanās Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes Jauniešu interešu izglītības skolai «Humanitārā akadēmija jauniešiem» (HAJ), portālu «Apollo» informēja Maija Burima, «Humanitārās akadēmijas jauniešiem» vadītāja, Vita Viļevko, Daugavpils universitātes sabiedrisko attiecību menedžere.

Nodarbībām HAJ aicināti pieteikties Latvijas vidusskolu 10.-12. klašu skolēni, arodskolu audzēkņi un citi jaunieši, kuri padziļināti interesējas par humanitārajām zinātnēm.

llkk@du.lv

Kopējais Humanitārās akadēmijas jauniešiem nodarbību cikla ilgums - 3 gadi (2011. gadā: februāris - maijs, turpmāk - 8 mēneši: oktobris - maijs, sestdienās, vienu reizi mēnesī). Interesenti var izvēlēties arī viena vai divu gadu apmācību. Nodarbības ir bezmaksas. Par katru HAJ apmācību gadu un vairāk nekā 50 procentiem apmeklētu nodarbību jaunieši saņem sertifikātu. Tas sniedz priekšrocību - 10 papildus punktus stājoties DU Humanitārās fakultātes studiju programmās.

Interešu izglītības skolas Humanitārā akadēmija jauniešiem realizē programmu «Latvijas jaunatnes intelekts Latvijas nākotnei». Tās mērķis - raisīt jauniešos interesi par literatūras, valodniecības, svešvalodu, teātra, kino, tēlotājmākslas, reliģijas, folkloras un citām kultūras un mākslas jomām, motivēt jauniešus humanitāro jomu izvēlei nākotnes studijām, kā arī veidot noturīgu interesi par izglītības iespējām Latvijā un Latvijai, lai mazinātu strauji augošo tendenci Latvijas jauniešiem masveidīgi aizbraukt studēt uz ārvalstu izglītības iestādēm. Humanitārā akadēmija jauniešiem palīdz Latvijas jaunatnei attīstīt sevi, lai Latvijas jaunieši intelektuāli būtu pasaules attīstītāko valstu jauniešu līmenī, kā arī pilnīgāk apzinātos savas nacionālās un valstiskās identitātes savdabību. Tā ir pirmā šāda veida izglītojošā institūcija Latvijā. Šādas skolas izveide Latgalē ir īpaši nepieciešama, jo reģiona marginālais statuss mūsdienu Latvijas sociālekonomiskajā situācijā proporcionāli paredz daudz mazāk iespēju jauniešiem iegūt neformālu izglītību un priekšstatu par akadēmisko izglītību nekā citu Latvijas reģionu un, jo īpaši, galvaspilsētas jauniešiem. Vienlaikus skola ir iespēja citu reģionu jauniešiem atbraukt uz Latgali, iepazīties ar novada jauniešiem un lekcijās, radošajās darbnīcās, praktikumos izzināt novada specifiku, kā arī dažādu novadu Latvijas jauniešiem kopīgi gūt zināšanas par Latvijas kultūru, mākslu, literatūru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu