Tuvākajās dienās sagruvušajā Zolitūdes lielveikalā varētu sākties pirmās ekspertīzes (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gunita Kļava/LETA

Šobrīd valsts nolīgtie būvnieki ir gandrīz pabeiguši sagruvušā Zolitūdes lielveikala «Maxima» nostiprināšanas darbus, un tuvākajās dienās eksperti gruvešos varēs sākt savu darbu.

«Ekspertīzes tuvākajās dienās tiks sāktas notikuma vietā. Vakar bija kārtējā vadības sanāksme, un līdz vakardienai bija pabeigti aptuveni 90% no nostiprināšanas darbiem, lai tur varētu droši strādāt, un šīs nedēļas nogalē plānoti pirmie nopietnākie izpētes darbi uz vietas,» šodien Latvijas radio raidījumā «Krustpunktā» norādīja ģenerālprokurors.

Kalnmeiers gan neprognozēja, cik ilgu laiku paņems izpētes darbi.

Pagaidām arī grūti prognozēt, cik daudz laika būs nepieciešams ekspertīžu slēdzienu sagatavošanai. «Katrā ziņā, kā eksperti paši saka, - ja neradīsies neparedzēti šķēršļi, tad varētu būt rudens. Tad attiecīgi varētu lemt par aizdomās turētajām personām un tamlīdzīgi,» uzsvēra Kalnmeiers.

Ģenerālprokurors arī pastāstīja, ka izmeklēšanā aptverti visi virzieni un tām izpētes sadaļām, kuras nevarēs veikt Latvijā, tiks piesaistītas ārvalstu laboratorijas.

20.februārī Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» paziņoja, ka traģēdijas krimināllietā aizdomās turētie varētu būt zināmi rudenī.

Policija aprīlī cer pabeigt darbu lielveikala gruvešos, un tad varēs lemt par ēkas nodošanu apsaimniekotājiem.

Pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam «Maxima», dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Saistībā ar Zolitūdes traģēdiju policija atklājusi viltotus ar būvniecību saistītus dokumentus, un vainīgais sodu jau saņēmis.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu