Tuvojas Rīgas Zooloģiskā dārza dzīvnieku ģimeņu dienu pasākumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nedēļas nogalē Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks dzīvnieku ģimeņu dienas, kas tiek organizētas jau desmito gadu.

Pasākuma tradicionāla sastāvdaļa ir ražīgāko dzīvnieku ģimeņu sveikšana, un to šoreiz nav mazums. Šogad patīkamus pārsteigumus sagādājuši vairāku sugu primāti - ģimenes kuplinājuši melnie lemuri, Bolīvijas naktspērtiķi, austrumu pundurkalitriksi, Ziemeļbrazīlijas kalitriksi, huzārpērtiķi un Japānas makaki.

Mazuļi vērojami arī apkakles pekaru aplokā, bet divi takinu mazuļi jau krietni paaugušies un droši apgūst aploka plašumus. Arī pasaulē lielāko grauzēju pārstāvji kapibaras sagaidījuši mazuli, kurš jau no pirmās dienas naski seko vecākiem.

Tikmēr jābūt uzmanīgiem ar Japānas dzērvju vērošanu, jo, kamēr dzērvju mamma nododas olu sildīšanai, dzērvju tēviņi nikni sargā aploku, saceļot gan skaļu brēku, gan knābjot pārāk ziņkārīga apmeklētāja pirkstos.

12.maijā un 13.maijā dzīvnieku ģimeņu dienu laikā no plkst.11.30 līdz 14 apmeklētāji varēs vērot dzīvnieku publiskās barošanas demonstrācijas un klausīties interesantus ģimeniskus stāstus. Paredzēta arī roņa Puikas atraktīvā uzstāšanās.
 
Savukārt no plkst.12 līdz 16 radošajā darbnīcā «Gudrību vācelīte» Zooloģiskā dārza darbinieki rotaļīgā veidā palīdzēs katram apmeklētājam izzināt dzīvnieku pasaules noslēpumus, bet no plkst.12 līdz 15 apmeklētāji varēs iepazīt dzīvnieku ģimenes noslēpumus, dodoties īpašā dzīvnieku ģimeņu orientēšanās maršrutā. Apceļojot piecus kontrolpunktus un atminot mīklas, stendā pie skatuves spēles dalībniekus ar pārsteiguma balvām iepriecinās «Bigbank».

Sestdien, 12.maijā, Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks «Lielo ģimeņu diena 2012», kurā tiks godinātas Latvijas kuplās ģimenes. Šajā dienā jau trešo reizi tiks piešķirts tituls «Gada lielģimene», kam līdzcilvēki pieteikuši aktīvās un saliedētās ģimenes, minot tās kā iedvesmojošu paraugu citiem.
Nedēļas nogalē Zooloģiskā dārza ieejas biļešu pamatcenām būs piemērota 50% atlaide, līdz ar to pieaugušajiem biļete maksās divus latus, bet bērniem, studentiem un pensionāriem - 1,50 latus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu