Tuvojas Starptautiskais īsfilmu festivāls «2ANNAS 2010»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Jau no nākamās nedēļas, 25. – 29. maijam, Rīgas kinoteātros, klubos un kafejnīcās notiks Starptautiskais īsfilmu festivāls «2ANNAS». Festivāls norisināsies Rīgā jau četrpadsmito gadu, popularizējot pasaules jaunākās īsfilmas un skatot Baltijas jauno profesionālo īsfilmu veidotāju mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā.

Pērn festivāls pētīja kino kā medija lomu, caur filmām atspoguļojot sociālos procesus, kas notiek mūsdienu sabiedrībā un procesus, kas skar pasaules nācijas, piedzīvojot sociālās pārmaiņas, «2ANNU» viesprogrammas veltot sociālpolitiskajam kino. Tāpat festivāls pētīja cilvēku, tā izveidotos un sev uzspiestos nosacījumus, iekšējos augoņus, kuri izlien virspusē eksistenciālu pārdomu rezultātā.

Šā gada festivāla tēma ir Renesanse 2010. Renesanse kā atdzimšana, atgriešanās pie cilvēciskām vērtībām, attiecībām un klasiskām kino formām. Cilvēka neapzinātās prāta spējas un vara. Vadoties pēc šiem kritērijiem festivāla organizatoriem šogad izdevies izveidot 3 spēcīgas, suģestējošas un orģinālas Starptautiskās konkursa skates: «Ainava ar krītošu ķirbi, meiteni un katafalku», «Pasaulīgo baudu dārzs» un «Portrets x».

Līdzās Starptautiskajām konkursa skatēm festivāla laikā norisināsies Baltijas īsfilmu skate, Sema Špīgela Kino un Televīzijas skolas viesprogramma «Izraēla tuvplānā», «2ANNU Kino Naktis» klubā «Nabaklab», Performanču grupas «C.N.O.P.T» ekscentrisko video programma un muzikāli vakari klubā «TAKA» kopā ar Viestartu Gailīti, Tomu Auniņu, Remo Randver (EE) u.c.

Šogad festivāls saviem skatītājiem sagādājis īpašu pārsteigumu – visi filmu seansi un muzikālie priekšnesumi klubā «Nabaklab» un kafejnīcā «Taka» ir bez ieejas maksas. Savukārt biļetes uz skatēm kinoteātros ir par īpaši draudzīgām cenām – LVL 2.00 un 2.10. Biļetes uz kino seansiem iespējams iegādāties kinoteātra «Rīga» un «K.Suns» biļešu kasēs.

Vairāk: «2annas.lv».

FESTIVĀLA PROGRAMMA

  • FESTIVĀLU IEVADOŠIE PASĀKUMI

10.05. Pirmdiena
19.00 2ANNU īsfilmu programma «Svētā Skaivolkera Vakarēdiens I»
/ klubs Nabaklab/ - ieeja bez maksas

24.05. Pirmdiena
19.00 2ANNU eksperimentālo īsfilmu programma «Svētā Skaivolkera Vakarēdiens II»
/ klubs Nabaklab/ - ieeja bez maksas

  • FESTIVĀLA NORISE

25.05. Otrdiena
20.00 2ANNU KINO NAKTS «Hepenings ar M.Z.» /klubs Nabaklab/ - ieeja bez maksas

26.05. Trešdiena
19.00 Baltijas īsfilmu skate /K/t Rīga/ - LVL 2.00
22.00 2ANNU KINO NAKTS «Pūra lāde Vol. 1, Vol. 2» /Klubs Nabaklab/ - ieeja bez maksas

27. 05. Ceturtdiena
19.00 I Starptautiskā konkursa programma «Ainava ar krītošu ķirbi, meiteni un katafalku» /K/t K.Suns/ - LVL 2.10
21.00 II Starptautiskā konkursa programma «Pasaulīgo baudu dārzs» /K/t K.Suns/ - LVL 2.10
22.00 Vakara turpinājums. Kopprojekts: Voless, Marciks no 1/2H 1/2W un skan. DJ Voless /kafejnīca TAKA/ - ieeja bez maksas

28.05. Piektdiena
19.00 III Starptautiskā konkursa programma «Portrets x» /K/t K.Suns/ - LVL 2.10
22.00 Performanču grupas C.N.O.P.T video + spēlē Viestarts Gailīts, toma auniņa un  Remo Randver /kafejnīca TAKA/ - ieeja bez maksas

29.05. Sestdiena
17.00 Festivāla viesprogramma «Izraēla tuvplānā» /K/t K.Suns/ - LVL 2.10
19.00 Noslēgums/ Apbalvošanas ceremonija/ Festivāla apbalvoto filmu skate 
/K/t K.Suns/ - ieeja bez maksas
22.00 Festivāla noslēguma pasākums /kafejnīca TAKA/

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu