TV ekrānos Ziemassvētku vakarā: Andrea Bočelli koncerts Ņujorkas Centrālparkā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ziemassvētku vakarā - sestdien, 24. decembrī, tūlīt pēc «Panorāmas» - LTV1 skatītājiem piedāvās izcilu muzikālu baudījumu: pasaulslavenā tenora Andrea Bočelli koncertu Ņujorkas Centrālparkā, kas izskanēja šī gada 15. septembrī.

Koncerts bija īpaša dāvana Ņujorkas pilsētai; šo pasākumu gan pilsētas iedzīvotāji, gan viesi varēja apmeklēt par brīvu, kas radīja īpašu svētku atmosfēru.

Kopā ar Bočelli koncertā uzstājas arī īpašie viesi - Selīna Diona, Tonijs Benets un Braiens Terfels. Muzikālo pavadījumu atskaņo viens no labākajiem simfoniskajiem orķestriem pasaulē - Ņujorkas filharmoniķi, pie diriģenta pults - Alans Gilbērs.

Koncertā skan gan pasaulslaveni operu fragmenti («El lucevan le stelle» («Toska»), «Nessun Dorma» («Turandota»), «O soave fanciulla» («Bohēma»), «Brindisi» («Traviata»)), gan citi populāri darbi, ieskaitot «O’ Sole Mio», «Volare», «New York, New York», «Amazing Grace». Skanēs arī pasaulslavenais hīts «Time to say Goodbay», kas, savulaik dziedāts duetā ar Sāru Braitmenu, Bočelli uznesa starptautiskas slavas augstumos.

Andrea Bočelli ir itāļu tenors un klasiskās mūzikas izpildītājs, kura balsi pazīst visā pasaulē. Divpadsmit gadu vecumā pēc negadījuma sporta spēles laikā viņš zaudēja redzi, tomēr tas viņam nav liedzis izkopt savas dotības un kļūt par slavenu dziedātāju.

Bočelli slavas augšupeja sākās jau 90. gadu sākumā, un šobrīd viņš ir viens no veiksmīgākajiem itāliešu dziedātājiem – pasaulē pārdoti jau vairāk nekā 70 miljoni viņa ierakstu: ne velti Bočelli uzskatāms par visienesīgāko izpildītāju klasiskās mūzikas jomā. 2009. gadā viņš sniedza koncertu arī Rīgā, Mežaparka estrādē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu