U-20 basketbolistēm trešā uzvara pēc kārtas EČ B divīzijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta B divīzijas piektajā mačā trešdien ar 93:55 (24:12, 27:16, 28:13, 14:14) sagrāva Rumānijas vienaudzes.

Latvijas izlasei šis bija trešais panākums pēc kārtas un arīdzan trešā uzvara piecās turnīra spēlēs, bet rumānietes cieta piekto neveiksmi tikpat mačos.

Latvietes nemainīgā vadībā bija kopš mača piektās minūtes. Pamatus uzvarai ielika pirmajā ceturtdaļā veiktais izrāviens ar 13:0 un otrajā ceturtdaļā panāktais 14:4. Tā rezultātā pēc pirmā puslaika Latvijas izlase bija vadībā ar 23 punktiem, bet trešo ceturtdaļu izdevās ievadīt ar izrāvienu 17:2. Atlikušajā laikā pārsvars tika droši nosargāts un pietuvināts 40 punktu robežai.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 15 punktiem bija Kate Krēsliņa, bet Guna Lagzdiņa izcēlās ar 13 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām. Pie punktiem kā vienīgā no Latvijas komandas netika Liene Stalidzāne.

Kā ziņots, pirmajos divos mačos pagājušajā nedēļā pret Čehiju un Beļģiju tika piedzīvoti zaudējumi attiecīgi ar 59:67 un 65:70, bet pēc tam Aivara Vīnberga trenētā Latvijas izlase atrada ceļu uz uzvaru taku - pirmdien pārspēta Lielbritānija ar 67:51, bet otrdien Latvijas izlase sagrāva Izraēlu ar 83:52.

Turnīra kopvērtējumā Latvijas izlase pašlaik atrodas ceturtajā vietā aiz Beļģijas, Portugāles un Čehijas.

Šosezon Eiropas U-20 čempionāta B divīzijā cīnās deviņas komandas - Čehija, Beļģija, Lielbritānija, Izraēla, Rumānija, Portugāle, Maķedonija, Bulgārija un Latvija -, kas līdz svētdienai aizvadīs viena apļa turnīru.

Sastāvā iekļautas astoņas basketbolistes, kurām jau ir Eiropas U-20 čempionāta pieredze, bet desmit meitenes šajā vecuma grupā Eiropas čempionātā varēs spēlēt arī nākamgad.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu