U-20 basketbolistes ar uzvaru sāk cīņu par vietas saglabāšanu EČ (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Fibaeurope.com

Latvijas U-20 meiteņu basketbola izlase pirmdien ar pārliecinošu uzvaru sāka cīņu par vietas saglabāšanu Eiropas čempionāta A divīzijā.

G apakšgrupas pirmās kārtas spēlē Latvija ar rezultātu 77:56 (23:13, 13:9, 23:19, 18:15) pieveica Lielbritānijas vienaudzes.

Jau mača ievadā Latvija izvirzījās pārliecinošā vadībā ar 15:1, bet cīņas turpinājumā Lielbritānijas basketbolistes nespēja izrādīt nopietnu pretestību un Latvijas izlase svinēja itin pārliecinošu uzvaru.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 21 gūto punktu bija Dita Rozenberga, bet pa 14 punktiem iekrāja Sabīne Dukāte un Krista Brīdiņa.

Sacensību turpinājumā Latvijas izlase otrdien tiksies ar Portugāli un trešdien spēkosies ar Itāliju, bet, sākot no piektdienas, šādā pašā secībā izspēlēs otro apli.

Kā ziņots, Eiropas čempionāta pirmajā posmā Latvijas izlase startēja A apakšgrupā, kur ar 66:71 piekāpās Lietuvai, ar 67:64 pārspēja Baltkrieviju un ar 43:57 zaudēja pagājušā gada Eiropas U-20 čempionātā uzvarējušajai Spānijas izlasei. Neskatoties uz vienu uzvaru trīs mačos, Latvijas izlase grupā ieņēma pēdējo, ceturto, vietu.

Tādējādi Latvijai nākas aizvadīt divu apļu turnīru ar pārējo apakšgrupu vājākajām vienībām, turklāt A divīziju atstās trīs no četrām komandām.

Latvijas U-20 jauniešu izlases galvenais treneris ir Ainārs Čukste, kurš iepriekš šosezon arī vadīja Latvijas U-18 junioru basketbolistes, kuras palika devītajā vietā Eiropas čempionāta B divīzijā.

Latvijas U-20 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Guna Lagzdiņa, Agate Geka, Sabīne Dukāte, Krista Brīdiņa, Ance Aizsila, Rūta Veidere, Dita Rozenberga, Paula Tomsone, Asnāte Fomina, Paula Langina, Renāte Reine, Ilze Jākobsone.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu