U-20 basketbolisti papildlaikā uzvar Krieviju, izcīnot otro uzvaru EČ (28)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Eiropas U-20 čempionāta otrajā spēļu dienā uzvaru svinēja Latvijas jaunie basketbolisti, kas papildlaikā ar 89:85 pieveica Krievijas vienaudžus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 25 punktiem bija Kaspars Vecvagars, 19 punktus pievienoja Jānis Bērziņš, 14 punktus guva Ingus Jakovičs, bet 12 punkti un 16 atlēkušās bumbas bija Andreja Gražuļa rēķinā. Krievijas U-20 izlasē ar 21 punktu izcēlās Vladislavs Truškins, bet 14 punktus sakrāja Artjoms Komolovs.

Jau no pirmajām mača minūtēm cīņa ritēja punkts punktā, tomēr pirmās ceturtdaļas izskaņā Latvijas jaunieši ieguva piecu punktu pārsvaru (17:12). Otrās ceturtdaļas ievadā latviešiem izdevās panākt 23:17 un 26:20, tomēr palielināt pārsvaru neizdevās, bet lielajā pārtraukumā Latvijas izlase devās ar minimālu pārsvaru (40:39).

Trešās ceturtdaļas sākumā Krievijas vienaudži pārņēma vadību (43:40, 47:44), tomēr ceturtdaļas vidū latvieši atguva nelielu pārsvaru rezultātā (56:53, 58:55). Lai gan pirms pēdējām desmit minūtēm vadībā atkal bija izvirzījušies krievi (59:58), pēdējo ceturtdaļu Latvijas komanda sāka ar 8:0 izrāvienu, panākot 66:59.

Nelielu pārsvaru Latvijas izlasei izdevās saglabāt līdz pat pamatlaika pēdējām minūtēm un divas minūtes līdz tā beigām latviešiem bija +5 (74:69), taču 39 sekundes līdz pamatlaika beigām krieviem izdevās pārņemt vadību (75:74). 27 sekundes līdz pamatlaika beigām Vecvagars realizēja vienu no diviem soda metieniem, bet Krievijas izlases pēdējais uzbrukums nebija sekmīgs.

Papildlaiku ar veiksmīgu uzbrukumu iesāka krievi, taču turpinājumā Latvijas izlase iekrāja četru punktu pārsvaru (83:79), kuru mača beigās, pateicoties precīziem soda metieniem izdevās nosargāt.

Citā C apakšgrupas spēlē šovakar Spānija tiksies ar Bulgāriju. Otrdien Spānija ar 76:54 pārspēja Krieviju, bet Latvija ar 87:59 sagrāva Izraēlu.

Nākamajās spēlēs Latvijas komandai ceturtdien pretī stāsies Bulgārija, bet piektdien būs jātiekas ar Spāniju.

Trīs labākās C apakšgrupas komandas kvalificēsies nākamajam posmam, kurā kopā ar trim labākajām D apakšgrupas komandām (Itālija, Francija, Slovēnija, Igaunija, Čehija) veidos F apakšgrupu.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu