U-20 basketbolistu zaudējumu sērija Ķīnā turpinās (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase, turpinot pārbaudes spēļu turneju Ķīnā, pirmdien ar 58:63 (12:18, 13:9, 18:21, 15:15) piekāpās ASV basketbolistiem, ciešot septīto neveiksmi pēc kārtas.

«Kvalitātes ziņā šī bija mūsu labākā spēle turnejā. Gatavojāmies tā, kā gatavosimies spēlēm Eiropas čempionātā - ar pilnu skautingu, individuālajiem uzdevumiem,» pēc mača izteicās Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs. «Uzvarējām cīņā pie groziem (38-33), pieļāvām tikai 15 kļūdas. 90% spēles laika izpildījām plānu aizsardzībā, veiksmīgi noturot atlētiskos amerikāņus.»

«Tiesa, atlikušajos 10% trešajā ceturtdaļā izšķīrās spēles iznākums. Ļāvām amerikāņiem ieskrieties ātrajos uzbrukumos, viņi veica 10:0 izrāvienu, panāca nelielu pārsvaru, ko prasmīgi nosargāja,» teica Štālbergs.

«Objektīvi spriežot, šodien bija mūsu pēdējā iespēja uzvarēt, jo rīt pēdējā mačā gaida turnīra neapšaubāmi stiprākā komanda - Kanādas izlase. Uzvarējām tikai vienreiz, taču turnejas pieredze bijusi ļoti vērtīga,» uzsvēra treneris. «Patīkami, ka uz beigām mūsu spēles kvalitāte uzlabojās. Pēdējā mačā ļaušu vairāk spēlēt tiem, kuri līdz šim laukumā tikuši retāk. Nespēlēs līderi - Kaspars Vecvagars, Ingus Jakovičs, Andrejs Gražulis. Pēc atgriešanās Latvijā uzreiz turpināsim gatavoties Eiropas čempionātam

Kā ziņots, pirmajā pārbaudes turnīrā, kas risinājās Kiasjaņas pilsētā, Latvijas U-20 izlase ar 67:65 pārspēja ASV komandu, pēc tam ar 58:74 piekāpās Ķīnas vienaudžiem, bet noslēdzošajā mačā ar 40:82 kapitulēja Kanādas studentu izlasei.

Otrajā turnīrā Huaihua pilsētā Latvijas U-20 izlase ar rezultātu 68:78 atzina Ķīnas studentu izlases pārākumu, otrajā cīņā ar 58:70 piekāpās ASV komandai, bet trešajā mačā ar 61:102 piekāpās spēcīgajai Kanādas komandai.

Ucji notiekošo trešo turnīru Latvijas U-20 izlase uzsāka ar zaudējumu 68:80 pret Ķīnas studentu izlasi, kas gatavojas startam pasaules Universiādē.

Šajā izbraukumā Latvijas izlases sastāvā nav iekļauti Ojārs Siliņš, kuram pēc sezonas Itālijas čempionātā jāizārstē potītes savainojums, Jānis Bērziņš, kurš piedalās jauno talantu nometnē Trevīzo, kā arī Roberts Stumbris un Elvis Saulītis, kuriem bijušas problēmas ar dokumentiem.

Latvijas basketbolisti trijos pārbaudes turnīros Ķīnā piedalījās arī 2012. gada pavasarī, kad deviņās spēlēs ar Ķīnas, ASV un Nīderlandes komandām izcīnīja trīs uzvaras. Toreiz Latviju turnejā pārstāvēja otrā izlase, kuras sastāvā bija arī pašreizējie U-20 izlases dalībnieki Kaspars Vecvagars un Edgars Štelmahers.

Pēc atgriešanās no Ķīnas Latvijai paredzētas pārbaudes spēles ar Lietuvas un Zviedrijas U-20 izlasēm.

Eiropas čempionātā Tallinā Latvijas komanda pirmajā posmā sacentīsies ar Izraēlas (9. jūlijā), Krievijas (10. jūlijā), Bulgārijas (11. jūlijā) un Spānijas (12. jūlijā) izlasēm. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu