UCI attaisno dopinga lietošanā apsūdzēto trīskārtējo pasaules čempionu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI) trešdien attaisnojusi iepriekš dopinga lietošanā apsūdzēto trīskārtējo pasaules čempionu sacensībās ar atsevišķu startu Maiklu Rodžersu no Austrālijas.

Pērn decembrī UCI uz laiku atstādināja Rodžersu no dalības sacensībās. «Saxo-Tinkoff» komandas braucēja urīna analīzēs oktobrī notikušajās sacensībās Japānā tika fiksētas aizliegtās vielas klenbuterola pēdas. Viņš tika atstādināts no dalības sacensībās līdz brīdim, kad par sportista pārkāpumiem ar savu spriedumu klajā nāks Austrālijas Riteņbraukšanas federācija.

Tomēr tagad 34 gadus vecais sportists ir daļēji attaisnots, jo UCI piekritusi viņa apgalvotajam, ka aizliegtā viela organismā nonākusi neapzināti. Tiek apgalvots, ka klenbuterols riteņbraucēja organismā nonācis, Ķīnā lietojot sliktas kvalitātes gaļu.

UCI gan uzsver, ka sliktas kvalitātes gaļas lietošana šajā ziņā ierastajās riska zonās Ķīnā un Meksikā ne vienmēr tiks uzskatīts par attaisnojošu iemeslu, ja kāds tiks pieķerts aizliegto vielu lietošanā.

Rodžerss par pasaules čempionu individuālajā distancē tika kronēts 2003., 2004. un 2005. gadā. Tāpat viņš 2009. gadā spējis uzvarēt vienā prestižā daudzdienu velobrauciena «Giro d'Italia» posmā, bet 2004. gada olimpiskajās spēlēs tika pie bronzas medaļas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu