UEFA nākotnē varētu atteikties no Eiropas līgas un paplašināt Čempionu līgu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Nākotnē plānots atteikties no Eiropas līgas turnīra un paplašināt UEFA Čempionu līgas dalībnieku skaitu, paziņojis Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī.

Platinī Francijas laikrakstam «Quest-France» atzinis, ka debates par šāda lēmuma pieņemšanu joprojām turpinās.

«Pašlaik notiek diskusija, kuras sekmīga iznākuma gadījumā tiks mainīts Eiropā notiekošo starptautisko klubu turnīru norises veids,» laikrakstā citēts Platinī. «Pagaidām debatējam par turnīru norises kārtību no 2015. līdz 2018. gadam, bet lēmumu pieņemsim 2014. gadā.»

Viena no iespējām, kuru apsver organizācija, ir paplašināt Čempionu līgas apakšgrupu turnīra stadiju no 32 komandām līdz 64 komandām.

UEFA Eiropas līga tajā startējošajiem klubiem dod ievērojami mazāku peļņu nekā Čempionu līga. Tā tikusi kritizēta kopš darbības pirmās sezonas 2009. gadā, kad pirmo gadu vairs nenorisinājās UEFA kausa izcīņa.

UEFA prezidents arī atzina, ka viņu neuztrauc Vecā kontinenta bagāto futbola klubu ideja veidot alternatīvu Čempionu līgai.

«Mani tas neuztrauc. Nevaru iedomāties, kā kaut kas tāds izdotos ārpus UEFA organizācijas. Kas tiesās spēles, kādos stadionos viņi spēlēs? Vai daudz cilvēku gribēs ko tādu redzēt - nedomāju vis,» par utopisko ideju izteicās Platinī.

UEFA Čempionu līga savu pašreizējo nosaukumu un formātu ieguva 1992. gadā, bet laika gaitā turnīra izspēles kārtība tika pārveidota, kamēr dalībnieku skaits - palielināts.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu