UEFA neļaus diskvalificētajiem futbolistiem piedalīties Čempionu līgas finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) paziņojusi, ka diskvalificētie Vācijas kluba Minhenes «Bayern» un Anglijas komandas Londonas «Chelsea» futbolisti nevarēs piedalīties Čempionu līgas finālmačā.

UEFA šādu lēmumu pieņēmusi pat par spīti tam, ka abas finālā iekļuvušās komandas vairākkārtīgi lūdza atļauju diskvalificētajiem futbolistiem doties laukumā.

Starptautiskā Profesionālo futbolistu federācija (FIFPro) ceturtdien vērsās UEFA ar lūgumu atcelt diskvalifikāciju sešiem futbolistiem, kuriem iepriekš nopelnīto dzelteno kartīšu dēļ Čempionu līgas fināls ies secen. Šādu ideju atbalstīja arī daži «Bayern» un «Chelsea» pārstāvji, tomēr UEFA šo lūgumu noraidīja.

«Turnīra noteikumi tiek pieņemti tā sākumā un paliek spēkā līdz sacensību noslēgumam. Par jebkurām izmaiņām reglamentā jādiskutē īpašai komisijai, bet pēc tam jāapstiprina UEFA valdei,» minēts UEFA paziņojumā.

Līdz ar to Čempionu līgas finālmačā «Chelsea» komandai diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt aizsargs Braņislavs Ivanovičs, kā arī pussargi Ramirešs un Rauls Meirelešs. Bet «Bayern» komandai būs jāiztiek bez pussarga Davida Alabas, kā arī aizsargiem Luiša Gustavu un Holgera Badštūbera.

Kā ziņots, «Chelsea» komanda turnīra pusfinālā divu spēļu summā ar 3:2 pieveica pagājušā gada turnīra uzvarētājus «FC Barcelona», bet «Bayern» pēcspēles sitienu sērijā ar 3:1 pārspēja citu Spānijas klubu Madrides «Real».

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas fināls notiks 19. maijā Minhenē - «Bayern» komandas mājas stadionā «Allianz Arena».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu