UEFA pagarina parādu atmaksas termiņu «Skonto» klubam (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas vicečempioniem Rīgas «Skonto» pagarināts termiņš, līdz kuram tiem Eiropas Futbola federāciju asociācijai (UEFA) jāatmaksā iekrātie parādi, aģentūrai LETA pastāstīja kluba direktors Askolds Uldriķis.

«Skonto» komanda pagājušajā sezonā izcīnīja otro vietu Latvijas virslīgas čempionātā, garantējot sev vietu nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā. Tomēr UEFA iepriekš paziņoja, ka kādā no nākamajām trim sezonām klubs nevarēs piedalīties UEFA Eiropas līgas sacensībās, ja līdz 31. janvārim nenokārtos nenomaksātos parādus.

Uldriķis pastāstīja, ka komanda pēc sarunām ar UEFA izpelnījusies nelielu termiņa pagarinājumu, gan nevēloties izpaust, līdz kuram datumam klubam parādi jāatmaksā.

«Darbs turpinās. Mums ir dots papildu laiks, lai nepieciešamo summu iekrātu,» pastāstīja Uldriķis, uzsverot, ka nemitīgs kontakts tiek uzturēts ne tikai ar UEFA, bet arī ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID), ar kuru komandu arī saista nenomaksāti parādi.

Kopš pagājušās sezonas «Skonto» pametuši vairāki tās līderi, bet ievērojama naudas summa par pāreju saņemta tikai uzbrucēja Valērija Šabalas darījumā, kurš no vasaras pārstāves Beļģijas klubu «Club Brugge». Pirms tam vienības pussargs Aleksandrs Fertovs pārcēlās uz Ukrainas augstākās līgas komandu «Sevastopol», bet par brīvajiem aģentiem kļuvušie aizsargs Nauris Bulvītis un pussargs Alans Siņeļņikovs karjeru turpina attiecīgi Šveices un Čehijas augstāko līgu čempionātos. Tāpat uz Čehijas augstāko līgu pārcēlies aizsargs Renārs Rode.

Kā iepriekš izteicies Uldriķis, Šabalas darījuma summa nepārsniedz vienu miljonu eiro, bet pašlaik klubs ieguvis tikai mazāko daļu no darījuma kopējās summas. Līdz ar to pašlaik vienībai vēl pietrūkstot līdzekļu visu savu parādu segšanai.

Pašlaik komanda cenšas atrast pircēju arī savam otram uzbrukuma līnijas līderim Artūram Karašauskam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu