Ugunsdzēsēji pārsteigti par iedzīvotāju rīcību traģiskā ugunsgrēka laikā, kad sadega bērni (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekus pārsteigusi iedzīvotāju attieksme un pārlieku lielā ziņkārība ugunsgrēka vietā Rīgā, Pļavniekos, kur svētdien gāja bojā divi bērni.  Cilvēki esot nevis steigušies zvanīt glābējiem, bet gan noraudzījušies notiekošajā un to filmējuši, vēsta Latvijas Televīzija.

Turklāt pirmais trauksmes zvans, ko saņēma glābēji, esot bijis tik nesakarīgs un juceklīgs, ka nebija iespējams saprast - kas un kur notiek. Par laimi to, ka daudzstāvu mājā Pļavniekos deg septītā stāva dzīvoklis, pamanīja paši ugunsdzēsēji, kas bija ceļā uz citu ugunsgrēku.

VUGD pārstāvis Arnis Zaķītis Latvijas Televīzijai stāsta, ka notikuma vietā ugunsdzēsējus sagaidījuši daudzi skatītāji, kas traucējuši glābēju darbu, cenšoties notiekošo nofilmēt ar saviem telefoniem.

«Ieteikums iedzīvotājiem būtu pa gabalu jau sagaidīt ugunsdzēsējus un parādīt viņiem virzienu, kur piebraukt. Un netraucēt darbu - atrasties drošā attālumā no ugunsgrēka, lai mums būtu vieglāk strādāt.Tāpat arī ieteikums iedzīvotājiem nesniegt glābējiem norādījumus - kā un ko darīt, jo ugunsdzēsēji ir apmācīti un katrs zina savu darbu,» sacīja Zaķītis.

Jau ziņots, ka Rīgā, Jukuma Vācieša ielā, vakar kādā septiņstāvu ēkā, aizdegoties dzīvoklim, gājuši bojā divi bērni, bet viens pieaugušais cietis.

VUGD izsaukumu saņēmis plkst.13.21, jo ēkai tuvumā dzīvojošie iedzīvotāji ziņoja, ka septiņstāvu ēkā no kāda pēdējā stāva dzīvokļa logiem strauji nākot ārā dūmi.

Glābējiem ierodoties notikuma vietā, bija redzams, ka liesmas apņēmušas visu dzīvokli 40 kvadrātmetru platībā. Lai iekļūtu dzīvoklī, glābēji izmantoja pacēlāju, tikmēr otra glābēju grupa mēģināja uzlauzt metāla durvis.

Likvidējot liesmas, tika konstatēts, ka ugunsnelaimē bojā gājuši 5 un 7 gadus veci bērni. Savukārt dzīvoklī esošais 40 gadus vecais pieaugušais smagi cietis un ar apdegumiem nogādāts slimnīcā.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu.

Lai noskaidrotu ugunsgrēka cēloņus un citus notikušā apstākļus, kriminālprocess sākts šobrīd pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību. Policija šobrīd nekomentē, kādi iespējamie iemesli varētu būt traģiskajai ugunsnelaimei, taču norāda, ka pagaidām nav aizdomu par ļaunprātīgu dedzināšanu, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Arī ugunsdzēsējiem nav versiju par ugunsgrēka iespējamiem iemesliem, aģentūrai LETA teica Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele.

Sākotnējie ekspertīzes rezultāti parādījuši, ka bērni gājuši bojā no saindēšanās ar dūmiem. Noskaidrojies arī, ka bērnu tēvs nelaimes brīdī bija mājās un, iespējams, gulējis, jo iepriekšējo nakti pavadījis naktsmaiņas darbā. Bērnu māte ugunsgrēka brīdī bijusi savā darbavietā, pastāstīja Sadovskis.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu