Ugunsgrēkā cietuši divi mazi bērni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Šopēcpusdien Ventspilī kādas piecstāvu mājas dzīvoklī izcēlies ugunsgrēks, kurā cietuši divi bērni.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere, dzīvoklī nelielā platībā aizdegusies grīda. Cietušie bērni ir četrus un piecus gadus veci.

Kā ugunsdzēsējiem pastāstīja bērnu māte, viņa uz pavisam neilgu laiku bija izgājusi uz tuvējo veikalu, bet bērnus atstājusi dzīvoklī, kurā palicis ieslēgts elektriskais sildītājs. Tikmēr sildītājā radies īssavienojums, tas uzliesmojis un aizdegusies grīda.

Bērni ugunsnelaimē saindējušies ar dūmiem, taču viņu stāvoklis nav smags.

Ugunsdzēsēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēmuši plkst.17.07.

Lai pasargātu sevi un apkārtējos no līdzīgām nelaimēm, VUGD kārtējo reizi aicina cilvēkus ievērot visus drošības pasākumus, lietojot dažādas sildierīces un apkures iekārtas, kā arī neatstāt elektriskos sildītājus ieslēgtus bez uzraudzības. Tāpat nav droši lietot vecus vai pašdarinātus elektriskos sildītājus, jo tā var rasties īssavienojums un izcelties ugunsgrēks.

Pienākot rudenim un iestājoties vēsākam laikam, VUGD arvien biežāk saņem izsaukumus uz ugunsgrēkiem, kas izcēlušies no nepareizi lietotām, laikus neapkoptām vai bez uzraudzības atstātām sildierīcēm un apkures iekārtām, atzina Vetere.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu