Ugunsgrēks Olaines ķīmiskajā rūpnīcā: policija bija gatava ar ruporiem brīdināt iedzīvotājus (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Tikai tagad, vēlā pēcpusdienā, pabeigti ugunsdzēšanas un glābšanas darbi Olaines ķīmiskajā rūpnīcā «Biolars», Latvijas Radio pastāstīja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere.

<strong><em>Olaines ķīmiskajā rūpnīcā izcēlies plašs ugunsgrēks; cietuši četri ugunsdzēsēji</em></strong>

Viņa norādīja, ka ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 6.33, taču tad sākās glābšanas darbi, jo telpās atradās daudz ķīmisko vielu. Vetere pastāstīja, ka ugunsdzēsēji speciālajos tērpos mucas ar ķimikālijām iznesa ārā un pārliecinājās, vai no tām nevar noplūst indīgās vielas.

Komentējot faktu, ka četri ugunsdzēsēji, kas notikuma vietā ieradās īsi pirms pusnakts, saindējušies ar dūmiem, Vetere stāstīja, ka šādi gadījumi, kad ugunsdzēsējs saindējas ar dūmiem, ir bieži, taču neizskan plaši.

Viņa uzsvēra, ka jebkurā degšanas procesā šie procesi ir kaitīgi. Ugunsdzēsēji parasti strādā speciālās maskās. Šoreiz dūmi bija kaitīgi ne tikai kā degšanas produkts, bet arī tāpēc, ka dega ķīmiskas vielas.

Vetere tāpat pastāstīja, ka uz vietas atradusies arī pašvaldības policija, kas bija gatava nepieciešamības gadījumā ar ruporiem brīdināt iedzīvotājus.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu