Ukraina identificējusi valstī esošās Krievijas armijas vienības (126)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas drošības dienesti ir identificējuši valsts austrumdaļā esošās Krievijas armijas vienības, otrdien paziņojis Ukrainas vicepremjers Vitālijs Jarema.

Kā norādījis Jarema, nav nekādu šaubu, ka Ukrainas austrumos darbojas Krievijas armijas elites vienības.

Tas ir 45.gvardes gaisa desanta pulks, kas parasti dislocēts pie Maskavas. Tagad šī vienība atrodas Ukrainas teritorijā, paziņoja Jarema, kas bija ieradies Poltavā, kur notika sadursmēs ar prokrieviskajiem separātistiem kritušā Ukrainas īpašo uzdevumu vienības virsnieka bēres.

«Tāpēc visi [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina un [ārlietu ministra Sergeja] Lavrova apgalvojumi, ka šeit neesot Krievijas karaspēka, ir pilnīgi meli,» uzsvēra vicepremjers.

Tikmēr Ukrainas Drošības dienesta (UDD) pretterorisma centra vadītājs Vasīlijs Krutovs trešdien paziņojis, ka tā dēvēto zaļo cilvēciņu skaits Doņeckas apgabalā pastāvīgi palielinoties un ka valsts austrumos otrdien parādījušies vēl 300 šo militārās uniformās bez atpazīšanās zīmēm tērpto, taču ļoti labi bruņoto personu.

Vienlaikus Krutovs uzsvēra, ka pretterorisma operācija Austrumukrainā tiekot veikta vienīgi ar mērķi atturēt agresiju, nevis nogalināt cilvēkus.

«Mēs nepavisam par mērķi neizvirzām veikt operāciju, lai atriebtos vai izdarītu ko tādu, kas fiziski satriektu šos cilvēkus. Mēs veicam vienīgi precīzas, ārkārtīgi fokusētas darbības, kas nav vērsta nedz uz veselības, nedz dzīvības atņemšanu,» norādīja pretterorisma centra vadītājs.

Viņš piebilda, ka Ukrainas armijai nākas sastapties ar «ļoti kvalificētu un profesionālu pretinieku».

«Ļoti augsts sagatavotības līmenis, taktikas pārzināšana, prakse. Šie cilvēki pabijuši karstajos punktos pasaulē un savā teritorijā,» atzina Krutovs.

«Aizvakar to, kas sevi dēvē par zaļajiem cilvēciņiem, bija 150, vakar tādu papildus pienāca 300. Es nerunāju par to, cik bija pirms tam. Cik būs rīt, rādīs dzīve. (..) Profesionālim pāriet robežu ir tas pats, kas mums bērnībā bija aiziet uz kino,» piebilda UDD darbinieks.

Komentāri (126)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu