Ukraina iesniedz Krievijai notu (211)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Ārlietu ministrija pirmdien izteica protestu Krievijai saistībā ar šīs valsts premjerministra Dmitrija Medvedeva vizīti Krimā.

«31.martā Ukrainas teritorijā autonomajā Krimas republikā ieradās Krievijas Federācijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs. Ukrainas Ārlietu ministrija Krievijas pusei iesniegtajā notā pauda kategorisku protestu, uzsverot, ka ārvalsts amatpersonas oficiāla ierašanās Ukrainas teritorijā bez saskaņošanas ar Ukrainas pusi ir starpvalstu komunikācijas normu pārkāpums,» pirmdien preses brīfingā žurnālistiem sacīja Ukrainas Ārlietu ministrijas informācijas politikas departamenta direktors Jevgēņijs Perebīnis.

Jau vēstīts, ka Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs pirmdien kļuva par pirmo augstāko Krievijas amatpersonu, kas ieradusies Krimā kopš tās anektēšanas marta vidū.

Medvedevs paziņoja, ka Krievijā tiek izveidota jauna Krimas lietu ministrija un par tās vadītāju iecelts Oļegs Saveļjevs, kurš līdz šim bija Krievijas ekonomiskās attīstības ministra vietnieks.

Viņš solīja, ka jau tuvākajā laikā tiks sākta transporta infrastruktūras rekonstrukcija Krimā.

Tāpat Krievijas premjers sacīja, ka līdz 1.jūlijam tiks sagatavota federālā mērķprogramma Krimas un Sevastopoles attīstībai.

Komentāri (211)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu