Ukraina noskaidrojusi Krievijas diversantu grupas vadītāju (166)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ir noskaidrots, ka Krievijas diversantu grupu, kura terorizē Ukrainas austrumu apgabalu iedzīvotājus, sagrābj administratīvās ēkas un destabilizē sabiedriski politisko situāciju reģionā, vada Krievijas pilsonis - Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes specvienības virsnieks Igors Strelkovs, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (UDD).   

«UDD 15.aprīlī sāka kriminālizmeklēšanu par to, ka Krievijas pilsonis Strelkovs organizējis slepkavību ar iepriekšēju nodomu un darbības, kas kaitē Ukrainas suverenitātei, teritoriālajai integritātei un neaizskaramībai, diversantu graujošu darbību, kā arī organizējis masu nekārtības mūsu valsts austrumu reģionos,» teikts UDD preses centra paziņojumā.

UDD paziņoja, ka Strelkovs personīgi devis rīkojumu divām personām sagrābt un noturēt Harkovas apgabala administrācijas ēku, kā arī militārās daļas un tiesībsargājošo institūciju ēkas Luganskas apgabalā ar mērķi iegūt ieročus.

Operatīvās izmeklēšanas darbību gaitā agrāk aizturētās personas atpazina Strelkovu kā cilvēku, kurš viņus savervējis un uzdevis ieņemt administratīvās ēkas Harkovā. Turklāt Strelkova balss ir dzirdama mediju pirmdien publiskotā telefonsarunas ierakstā, kur Strelkovs atskaitās kuratoram Maskavā par savu darbību Doņeckas apgabala Slavjanskas pilsētā, konkrēti, par Ukrainas tiesībsargājošo institūciju darbinieku apšaušanu automobilī.

«Ir noskaidrots, ka 2014.gada marta sākumā viņš (Strelkovs) ieradās Krimas autonomās republikas teritorijā un koordinēja Krievijas karavīru un specdienestu pārstāvju veikto Ukrainas bruņoto spēku militāro daļu, vietējo pašvaldību un republikas pārvaldes iestāžu sagrābšanu, militārpersonu, sabiedrisko organizāciju aktīvistu, citu Ukrainas pilsoņu un ārzemnieku nolaupīšanas Krimā. Turklāt Strelkovs vervē Ukrainas pilsoņus viņu tālākai izmantošanai graujošu akciju organizēšanā un rīkošanā mūsu valsts teritorijā,» paziņoja UDD.

Komentāri (166)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu