Ukrainas armija pilnā kaujas gatavībā (246)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas armija tiek sagatavota pilnai kaujas gatavībai, trešdien paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Andrijs Parubijs.

Ukrainas drošības dienestam, Iekšlietu ministrijai un Ukrainas bruņotajiem spēkiem uzdots izpildīt rīkojumu par bruņoto spēku sagatavošanu pilnai kaujas gatavībai, pēc padomes sēdes preses brīfingā sacīja Parubijs.

«Tika uzdots kopīgi ar Ukrainas drošības dienestu, Iekšlietu ministriju un Ukrainas bruņotajiem spēkiem nodrošināt, ka bez ierunām tiek izpildīti iepriekšējie padomes lēmumi par daļējo mobilizāciju un to, lai Ukrainas bruņotie spēki tiktu sagatavoti pilnai kaujas gatavībai,» paziņoja Parubijs.

Uzdots pabeigt «Ukrainas bruņoto spēku taktisko grupu izvēršanu Ukrainas pierobežas rajonos ar mērķi nosargāt Ukrainas robežas un teritoriālo vienotību», norādīja padomes sekretārs.

Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Otrdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja līgumu par Krimas aneksiju.

Otrdien Krievijas armijas uzbrukumā Ukrainas armijas objektam Simferopolē viens Ukrainas karavīrs tika nogalināts.

Konflikts ar Krieviju pārgājis militārajā stadijā, otrdien paziņoja Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks.

Komentāri (246)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu