Ukrainas biedrība Latvijā svētdien rīkos piketu pie Krievijas vēstniecības (238)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sakarā ar Krievijas Federācijas parlamenta 1. marta lēmumu atļaut ievest karaspēku visā Ukrainas teritorijā, Ukrainas biedrība Latvijā svētdien rīkos piketu pie Krievijas vēstniecības, «Apollo» informēja biedrības pārstāvji.

Biedrība aicina Latvijas iedzīvotājus pievienoties tai piketā pie Krievijas vēstniecības Antonijas ielā 2, kas notiks svētdien, 2. martā plkst.16:00. Akcijas mērķis ir nosodīt Krievijas Federācijas darbības, kas veicina situācijas destabilizāciju Ukrainā, rada draudus Ukrainas teritoriālajai vienotībai, apdraud Ukrainas suverenitāti, un provocē uz bruņotu konfliktu.

Pēc nesenajiem notikumiem Kijevā, kā rezultātā Ukrainas parlaments lēma par Viktora Janukoviča atstādināšanu no prezidenta amata un ierosināja pret viņu kriminālizmeklēšanu par nodarītajiem noziegumiem, arvien saasinās situācija Krimā, kur saskaņā ar nomas līgumu atrodas Krievijas Federācijas Melnās jūras kara flote. Vietējā Krimas vara joprojām atzīst Janukoviču kā prezidentu un ir lūgusi Vladimira Putina palīdzību «miera nodrošināšanā». Tā rezultātā Krimu jau kontrolē bruņoti kaujinieki un virs ēkām tiek pacelti Krievijas karogi. Situācija ir ļoti bīstama - vairāki eksperti ir izteikuši bažas, ka tiek provocēts pilsoņu karš. Ukrainas valdība, kura nav ieinteresēta konflikta tālākā attīstībā, ir aicinājusi Krieviju atsaukt kaujiniekus un nesaasināt situāciju, taču bez rezultātiem, skaidro biedrības pārstāvji.

Biedrība atgādina, ka 2008.gadā Krievijas Federācija attaisnoja karadarbību Gruzijā ar «Krievijas pilsoņu aizstāvēšanu». Tādu pašu lozungu Krievija izmanto arī šodien Ukrainā. Arī toreiz neviens neticēja, ka notiks karš, tāpēc biedrība aicina nepieļaut šādu notikumu atkārtošanos.

Komentāri (238)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu