Ukrainas prezidents pieņēmis premjera un visas valdības demisiju (133)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs ir pieņēmis premjerministra Mikolas Azarova un visas viņa valdības demisiju, otrdien pavēstīja prezidenta preses dienests.

«Ukrainas prezidents pieņēma Ukrainas premjerministra Mikolas Azarova demisiju, apmierinot viņa lūgumu par atbrīvošanu no amata. Tā kā atbilstoši Ukrainas konstitūcijas 115.pantam līdz ar Ukrainas premjerministra demisiju demisionē viss Ukrainas Ministru kabineta sastāvs, Ukrainas prezidents pieņēmis visas valdības demisiju,» teikts Janukoviča preses dienesta paziņojumā.

Janukovičs apsolījis opozīcijai, ka nedēļas laikā tiks izveidota jauna valdība, pavēstīja opozīcijas partijas «Svoboda» («Brīvība») līderis Oļegs Tjagņiboks.

«Kad mēs vakar izvirzījām šo jautājumu, tad izskanēja termiņš līdz vienai nedēļai - jaunas valdības izveidošanas jautājumu,» sacīja Tjagņiboks līderis, komentējot prezidenta un opozicionāru sarunu procesu.

Viņš arī atgādināja, ka prezidents piedāvājis opozīcijai izveidot valdību un uzņemties atbildību.

Tikuši piedāvāti divi varianti - vai nu opozīcija uzņemas pilnu atbildību, vai arī izveido koalīcijas valdību, sacīja Tjagņiboks.

Azarovs otrdien paziņoja par demisiju.

«Esmu pieņēmis personīgu lēmumu lūgt Ukrainas prezidentam pieņemt manu atkāpšanos no premjerministra amata ar mērķi radīt papildu iespēju politiskam kompromisam miermīlīgi atrisināt konfliktu,» teikts Azarova izplatītajā paziņojumā. «Valdība šīs krīzes laikā darījusi visu, lai panāktu miermīlīgu konflikta atrisinājumu.»

«Šobrīd vissvarīgākais ir saglabāt Ukrainas vienotību un nedalāmību. Tas ir daudz svarīgāk par jebkādiem personīgiem plāniem vai ambīcijām. Tādēļ esmu pieņēmis šo lēmumu,» skaidroja Azarovs.

Komentāri (133)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu