Ukrainu sarūgtinājusi Putina rupjība vizītes laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas vadošos politiķus sarūgtinājusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina rupjība, kurš ceturtdien atļāvās par četrām stundām nokavēt tikšanos ar Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču.

Jau vēstīts, ka tikšanās mērķis bija atrisināt nesaskaņas, kas saistītas ar Krievijas gāzes piegādēm Ukrainai.

Tomēr to tā arī neizdevās izdarīt, abiem prezidentiem nespējot panākt vienošanos par Krievijas gāzes cenas samazināšanu Ukrainai. Arī Putina manieres situāciju nav uzlabojušas.

Kavējot grafiku par vairākām stundām, Putins nevis steidzās satikt savu Ukrainas kolēģi, bet devās apsveicināties ar krievu rokeru bandu «Nakts vilki», kuras pasākumus Putins ir apmeklējis arī agrāk.

Uz Jaltu, kur viņu gaidīja Janukovičs, Putins devās tikai pēc sarunas ar saviem rokeru draugiem.

«Prezidents Putins pārsniedza kavēšanās limitu. Viņš devās palūkoties uz rokeriem un viņu draugiem,» savā sociālā tīkla «Facebook» kontā norādīja Ukrainas ārkārtas situāciju ministrs Viktors Baloga, piebilstot, ka Putins šādi parādījis savas prioritātes Ukrainā.

Ministrs arī norādīja, ka, beidzot ierodoties, Putins nav izrādījis nekādu piekāpšanos gāzes piegādes strīdā.

«Ukrainai vairs nav interesanti to klausīties. Kremli, lūdzu, nomaini mūziku,» atzīmēja Baloga.

Putina nepieklājīgo kavēšanu nosodījis arī bijušais ārlietu ministrs Volodimirs Ogrizko.

«Tā vietā, lai steigtos uz tikšanos, viņš piestāja, lai iedzertu ar rokeriem. Manuprāt, tā ir diplomātiska pļauka vai rupjība,» atzīmēja Ogrizko.

Pazīstamais žurnālists Vitālijs Portņikovs uzskata, ka Putina tikšanās ar rokeriem bija domāta Janukoviča pazemošanai un Ukrainas neatkarības noniecināšanai.

«Tas, kam Putins atļāva notikt, domāts (..), lai parādītu, ka Janukovičs nav prezidents, bet parasts reģiona gubernators, kurš gaidīs tik ilgi, cik viņam liks,» komentārā portālam «LB.ua» norādīja Portņikovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu