«Ulubeles» stāsti par suņiem, kuri gaida saimniekus (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas dzīvnieku patversmes Ulubele paspārnē šodien mīt vairāki desmiti suņu, kurus mīļi dēvējam par opīšiem. Tas nozīmē, ka dzīvnieka vecums ir 8 + gadi. Vissirsnīgākā prieka asara birst tai brīdī, kad šādam sunim pakaļ atnāk īstais saimnieks vai arī, pavadījis garus mēnešus patversmē, suns satiek cilvēku, kurš gatavs sniegt viņam mājās līdz mūža beigām. Diemžēl pēdējos mēnešos Ulubeles opju dārza iemītnieku skaits ir manāmi pieaudzis.

Mēs nesteidzam izdarīt secinājumus, ka cilvēki ļaunprātīgi uz ielas izliek savus vecos un slimos dzīvniekus. Daudziem suņiem tieši mūža otrā pusē parādās tieksme apskatīt pasauli un paklaiņot, daudzu suņu saimnieki ir gados veci cilvēki, kuri piemirst aizvērt vārtiņus, kuri nespēj vairs stingri noturēt pavadu, kad tas vajadzīgs. Cilvēki pārdzīvo, bet neprot meklēt savu mīluli moderni – izmantojot sociālos tīklus internetā. Ulubeles darbinieku pieredze vēsta, ka dzīviekam atgriezties mājās tomēr vislabāk palīdz vecā labā metode – izlīmētas sludinājumu lapiņas.

www.dzivniekupolicija.lv

Līčos palīdzība dzīvniekiem iespēju robežās tiek sniegta pilnīgi visiem - neatkarīgi no vecuma un smukuma. Pirmās 14 dienas ikviens dzīvnieks patversmē tiek uzturēts par Rīgas Domes līdzekļiem. No 15.dienas visi dzīvnieki tiek kopti un ārstēti, izmantojot Ulubeles ierobežotos līdzekļus. Ulubele nesoda dzīvniekus ar nāvi 15.dienā, tikai tāpēc, ka iespējams, vienaldzīgais vai vieglprātīgais saimnieks nebrauc viņam pakaļ. Situācijas ir ļoti dažādas un ir gadījumi, kad saimnieka un dzīvnieka laimīgā atkal satikšanās notiek pēc mēneša, trijiem vai pat pēc gada.

Lūdzu atbildīgi domājiet, pirms uzņemiet savās mājās mīļdzīvnieku. Apdomājiet, vai spēsiet rūpēties par viņu visas dzīves garumā... arī tad kad viņš paliks slims vai vecs. Pamest dzīvnieku uz ielas bezpalīdzīgā stāvoklī ir ne tikai neetiska bet arī sodāma rīcība. Tā darīt nedrīkst, jo katram pašam jāuzņemas rūpes par dzīvnieku no sākuma līdz beigām. Nevienam dzīvniekam nepatīk patversmē. Viņi skumst, uztraucas un ļoti grib mājās.

Katru gadu Rīgas dome iedala līdzekļus, lai palīdzētu trūcīgajiem un maznodrošinātajiem iedzīvotājiem dzīvnieku aprūpē. Šī gada maznodrošināto palīdzības budžets, diemžēl, ir izsmelts un Rīgas rajonu noteiktās klīnikas pašlaik sniedz vien pēdējo palīdzību bezsaimnieka dzīvniekiem, ko iedzīvotāji paši nogādājuši klīnikā.

Ulubele lūgs Rīgas domi izvērtēt pilsētas budžeta iespējas, lai turpmāk tiktu nodrošināts, ka visi maznodrošinātie un trūcīgie galvaspilsētas iedzīvotāji var saņemt bezmaksas veterināro pakalpojumu viena dzīvnieka sterilizācijai vai eitanāzijai. Svarīgi, lai šis pakalpojums būtu pieejams iedzīvotājiem katrā Rīgas rajonā vismaz vienā veterinārajā klīnikā.

Negadījumos cietušo un slimo bezsaimnieka dzīvnieku (suņu, kaķu, putnu) eitanāzija ietver bezmaksas pakalpojumu iedzīvotājiem, kas nogādājuši cietušu dzīvnieku (suni, kaķi, putnu) Rīgas pilsētas veterinārmedicīniskās aprūpes prakses darba vietās:

Pakalpojuma sniedzējs/teritoriālā vienība

SIA «Dzīvnieku veselības centrs»

SIA «Dzīvnieku veselības centrs»

SIA «Frančeska Vet»

SIA «Mazo brāļu hospitālis»

SIA «Alfa-Vet»

Pakalpojuma sniedzēja apkalpojamā teritorija

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona teritorija

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas teritorija

Rīgas pilsētas Centra rajona teritorija

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas teritorija

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona teritorija

Pakalpojuma sniedzēja adrese

Fridriha Candera iela 4, Rīga, t.67500494

Krišjāņa Valdemāra iela 151A, t.67550400

Blaumaņa iela 29,

t. 66100500

Kalnciema iela 19,Rīga, t.67619061

Viestura prospekts 73-1A, t. 67395695

Pakalpojuma sniedzēja darba laiks

I-V no 9.00-20.00

VI-VII no 9.00-16.00

I-V no 10.00-19.00

VI no 10.00-16.00

I-V no 9.00 līdz 22.00

VI no 9.00 līdz 18.00

VII no 10.00 līdz 15

I-V no 9.00 līdz 21.00

VI-VII no 10.00 līdz 15.00

I-V no 9.00 līdz 19.00

VI no 9.00 līdz 17.00

VII no 10.00 līdz 16.00

Līču patversmē katru mēnesi ir iespēja uzņemt 100 dzīvniekus un palīdzēt tiem. Vislielākās izmaksas sastāda sasirgošo ārstēšana vai operācijas. Veterinārmedicīnas ikmēneša izmaksas patversmē nekad nav zemākas par 2000.- Ls vai vidēji 20.- Ls uz vienu dzīvnieku. Lai sniegtu palīdzību tiem, kuri ir novārguši, slimi, vai operējami, tas iespējams tikai un vienīgi piesaistot ziedojumus. Būsim pateicīgi, ja izlemsiet iespēju robežās atbalstīt Ulubeli ar vienreizēju vai regulāru ziedojumu : Līču patversmes dzīvnieku ārstēšanai.

Ja ir iespēja, lūgums palīdzēt!

Biedrība «Dzīvnieku pansija Ulubele»

Reģ.Nr. LV 40008095993

konts: LV97HABA0551028353893

ar norādi «Līču patversmes dzīvnieku ārstēšanai»

Tāpat darbojas ziedojumu tālrunis: 90006083 (1Ls/zvans)

Rīgas pilsētas patversmes dzīvniekiem iespējams palīdzēt arī izmantojot portālu www.ziedot.lv projekts Izdari sirds darbu http://www.ziedot.lv/lv/project/1636

Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes apsaimniekotājs

biedrība «Dzīvnieku pansija Ulubele»

www.ulubele.org

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu