Upēs daudzviet izveidojušies ledus sablīvējumi (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Turpinoties stabilam salam, Latvijas upēs turpinās intensīva ledus veidošanās, un daudzviet izveidojušies arī ledus sablīvējumi, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Upju lēnākos posmus jau klāj ledus sega vai ledus sega ar lāsmeņiem, citviet novērota neviendabīga ledus sega ar biezākiem un plānākiem slāņiem.

Patlaban ledus sega ir izveidojusies jau Daugavā, tās pietekās, Gaujā, Salacā, Ventā un Lielupē. Atsevišķos upju posmos novērojami lāsmeņi, zem ledus ir vižņi vai izveidojušies torosi. Straujākajos upju posmos ledus sega nav izveidojusies.

Upju notece turpina samazināties un arī ūdens līmenis upēs pārsvarā samazinās, atsevišķos posmos svārstās. Ūdens līmenis Aiviekstē pie Aiviekstes HES vēl joprojām pārsniedz palienes applūšanas līmeni. Tuvākajās dienās notece turpinās samazināties.

Ar nepilnu ledus segu klātajos upju posmos samazināsies vaļējie ūdens laukumi, ledus biezums upēs turpinās palielināties.

Ledus biezums dažādos upes posmos var būt ļoti atšķirīgs, norāda meteorologi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu