UR darbiniekus aicina doties dienu ilgā bezalgas atvaļinājumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Saistībā ar finanšu līdzekļu nepietiekamību, Uzņēmumu reģistrs (UR) aicinājis savus darbiniekus 10. janvārī doties dienu ilgā bezalgas atvaļinājumā, portālu «Apollo» informēja UR preses sekretāre Līga Brice.

Finanšu situācija UR ir kritiska un budžeta samazinājums ir katastrofāls, norāda Brice. Tāpēc UR vadība, taupot iestādes naudu, aicinājusi darbiniekus šī gada 10. janvārī doties bezalgas atvaļinājumā. Galvenais valsts notārs Ringolds Balodis uzsver: «Lai ievērotu normatīvajos aktos noteikto valsts budžeta līdzekļu samazinājuma apmēru, aicinu UR darbiniekus šī gada 10. janvārī izmantot atvaļinājumu bez darba algas saglabāšanas.»

UR darbinieki aktīvi atbalsta šādu aicinājumu, jo tādējādi atalgojuma fondā iestāde ietaupīs 4000 latu, kā rezultātā darbiniekiem laikus un pilnā apmērā varēs samaksāt algas, atzīmē UR pārstāve. Aicinājumā parakstījušies 85 darbinieki, kas ir vairāk nekā puse no UR nodarbinātajiem.

Balodis rosinās arī samazināt iestādes darba laiku. «Lai ievērotu nodarbināto tiesības uz taisnīgiem darba apstākļiem un darba samaksu, apsveru iespēju saīsināt darba laiku. Darba laika saīsinājums būtu proporcionāls nodarbināto atalgojuma samazinājumam.»

UR parādsaistību pieaugums vidēji mēnesī būs 7715 latu. Turklāt preču un pakalpojumu sadaļā ir elementārās UR uzturēšanas izmaksas kā telpu noma, sakaru pakalpojumi, elektroenerģija un licenču noma. Reāli UR nespēs samaksāt telpu nomas maksu pilnā apmērā Latvijas investīciju attīstības aģentūrai. Par darbībām UR tiek iekasēta valsts nodeva un 2008.gadā valsts budžetā ieskaitīta valsts nodeva 2 893 830 latu apmērā, uzsver Brice.

10. un 12. janvārī UR nevarēs nodrošināt pilnvērtīgu klientu apkalpošanu. 10. janvārī netiks sniegta parakstu apliecināšana un reģistrācijas lietu apskate, klientu apkalpošanas zāle būs atvērta no pulksten 9.30 līdz pulksten 16.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu