Urbanovičs: nevar ieslēgt pat gludekli, lai no turienes neizlektu kāds «Vienotības» viedais

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Iemesls, kāpēc tautai referendumā tika dota iespēja balsot par Saeimas atlaišanu, ir eksprezidenta Valda Zatlera atklāsme, ka viņš pieļāvis kļūdu, par Ministru prezidentu nominējot Valdi Dombrovski (V), uzskata apvienības «Saskaņas centrs» Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Urbanovičs aģentūrai LETA norādīja, ka 10.Saeimā pilnīgs varas monopols bija valdošajā koalīcijā ietilpstošajai Zaļo un zemnieku savienībai un partiju apvienībai «Vienotība», «kam bija visi amati un visas iespējas, taču tās tika palaistas garām, tāpēc referendumā atlaisti tieši koalīcijas partiju politiķi».

«Domāju, ka referenduma iemesls bija Zatlera apskaidrība par savu kļūdu, nominējot Dombrovski par premjeru, jo visiem bija skaidrs, ka viņš ir cilvēks absolūti bez iniciatīvas. To viņš pierāda arī savās jaunajās reklāmās, sakot, ka gatavojot kaut kādu plānu - izrādās, viņš ir strādājis bez plāna,» sacīja Urbanovičs.

Viņš arī pauda uzskatu, ka valdošā koalīcija vienmēr noraidījusi SC priekšlikumus sociālekonomisku jautājumu un «savā uzpūtībā vienmēr ir ignorējuši to, ko piedāvā opozīcija vai pat sabiedrība ārpus Saeimas».

Viņaprāt, cilvēku aktivitāte parāda, ka Latvijā joprojām ir diezgan liels skaits iedzīvotāju, kam nav vienaldzīga Latvijas nākotne. Urbanovičs pauda cerību, ka cilvēki būs konsekventi un beidzot neies balsot par smukāku frizūru, skaļākām runām un nacionālāku stāju.

«Ceru, ka cilvēki beidzot formulēs paši sev, ko viņi grib - vai lai viņiem turpina stāstīt pasakas par vēsturi, par dažādām sabiedrību skarošām lietām, vai arī rāda un stāsta plānus par to, kā glābt valsti no depopulācijas, izmiršanas un panīkuma,» sacīja politiķis.

Runājot par SC plāniem saistībā ar ārkārtas vēlēšanām, Urbanovičs teica, ka partijai jau uz 10.Saeimas vēlēšanām bija izstrādāts plāns, kas skar sociālekonomiskos jautājumus, un ir aktuāls arī tagad. Programma tiks atjaunota, ņemot vērā uzdevumus, kas būs veicami oktobrī pēc vēlēšanām.

Vienīgais uzstādījums, kas esot radikāli mainīts - SC uzstās uz to, ka «politiķiem derētu vienreiz pārstāt izmantot nodrillētos meldiņus par vēsturi, valodu un vēl kaut kādām lietām. Tās ir svarīgas, bet var pagaidīt. Par tām politiķi varētu runāt un strīdēties pēc tam, kad tauta būtu pabarota un nodrošināta ar darbu, slimnīcām un skolām,» uzsvēra Urbanovičs.

Par to, kā piedāvāt savu programmu vēlētājiem, tiks lemts, kad Centrālā vēlēšanu komisija izsludinās ārkārtas vēlēšanas. «Mums nav tādas rocības kā «Vienotībai», ka pat nevar ieslēgt gludekli, lai no turienes neizlektu kāds «Vienotības» viedais, ar nacionālo stāju apveltītais vīrietis vai sievišķis, un stāstītu, kāda laime viņiem ir padomā priekš mums visiem,» piebilda Urbanovičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu