Ušakovs: 11.novembra krastmalā uzrīkot diskotēku var piedāvāt jebkurš

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagaidām nav zināms, vai nākamajā gadā Rīgā, 11.novembra krastmalā notiks «Jaunā viļņa» diskotēka, tomēr Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzskata, ka piedāvājumu uzrīkot līdzīgu pasākumu var iesniegt jebkurš.

Intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» Ušakovs stāstīja, ka šogad bija sanākusi laba kombinācija, Jūrmalā notiek pats konkurss, taču izklaide citā pilsētā, šoreiz Rīgā.

«Domāju, ka pasākums izdevās, jo par tik demokrātiskām cenām atnākt un paklausīties tos mūziķus, kurus nesen redzēja uzstājoties televīzijā, ir lieliski. Tas, ka uz šo pasākumu bija ieradušies 15 000 cilvēku liecina, ka tādus var rīkot vēl, tāpēc Rīgas domei nākamajam gadam vajadzētu padomāt par vismaz pieciem lieliem pasākumiem vasarā,» sacīja Ušakovs.

Tomēr Rīgas mērs nevar apgalvot, ka nākamajā gadā atkal notiks «Jaunā viļņa» diskotēka, bet uzsvērti sacīja, ka noteikti līdzīgs pasākums tiks rīkots arī latviešu mūziķiem.

Jau ziņots, ka naktī no piektdienas uz sestdienu Rīgā, 11.novembra krastmalā notika «Jaunā viļņa» diskotēka, kuru apmeklēja 15 000 cilvēku.

Diskotēkā uzstājās Krievijas šovbiznesa zvaigznes - «A studio», Potaps un Nastja, Vera Brežņeva, Ivans Dorns, Jolka, «Nyusha», Ani Loraka, Poļina Gagarina, Irina Dubcova, Džamala, Dominiks Džokers, Timurs Rodrigezs un citi populāri mākslinieki. Īpašā viesa statusā bija Timati.

Kā uzskata Rīgas domes vadība, diskotēka popularizēja Rīgu visā pasaulē, jo tā tika rādīta tiešraidēs, kā arī tikšot veidoti ieraksti un sižeti. Nakts diskotēku translējis kanāls «MUZ TV», kura auditorija ir ap 40 miljoniem skatītāju, Ukrainas valsts televīzija, kura auditorija ir 17 miljoni, Kazahstānas televīzija ar 10 miljonu auditoriju. Pasākumu filmējusi «RTR», kura auditorija ir 39 miljoni skatītāju, kā arī Latvijas televīzijas LNT un TV5.

Pasākumā tika aizturēti daži narkotiku lietotāji un pāris pār mēru iereibuši cilvēki. Par narkotisko vielu lietošanu policija aizturējusi sešas personas, pret kurām sāktas administratīvās lietvedības, bet viena persona aizturēta par narkotisko vielu glabāšanu. Šajā gadījumā sākts kriminālprocess.

Par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu un godu, noformēti divi administratīvo pārkāpumu protokoli, bet vēl divi protokoli noformēti par sīko huligānismu.

Domes vadības politiskā opozīcija skaļi iestājās pret šo pasākumu, protestējot gan pret krastmalas slēgšanu transportam, gan pret «Latvijas kultūrtelpai nepiedienīga» pasākuma rīkošanu 11.novembra krastmalā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu