Ušakovs: jēdzienu «dzīvokļu rinda» likvidēsim kā sugu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Realizējot iecerēto vērienīgo dzīvokļu būvēšanas projektu, varēs tādu jēdzienu kā «dzīvokļu rinda» likvidēt kā sugu, intervijā aģentūrai LETA atzina Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Ušakovs norādīja, ka jau gada sākumā Ulbrokas ielā sākts jauns projekts, kura realizācijas gaitā tiks uzbūvēti 800 dzīvokļi. Papildus tiem tuvāko gadu laikā plānots uzbūvēt vēl 5000 jaunu dzīvokļu.

«Ar tādiem tempiem mēs varēsim tādu jēdzienu kā «rinda» likvidēt kā sugu. Mēs esam gatavi to paveikt,» uzsvēra Ušakovs.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldība drīz plāno izsludināt konkursu 5000 jaunu dzīvokļu būvniecībai, kas būs jāveic divu līdz trīs gadu laikā.

Plānots, ka šos 5000 dzīvokļus varētu izvietot aptuveni 30 mājās septiņās vietās pilsētā - Rumbulā, A.Saharova ielā, Imantas 8.līnijā, Baltezera ielā, Lielvārdes ielā pie Dzelzavas ielas, Gobas ielā Bolderājā, kā arī Līvciema un Ozolciema ielā Ziepniekkalnā.

Jauno ēku būvniecību organizēs pašvaldības SIA «Rīgas pilsētbūvnieks», kas jau tuvākajā laikā izsludinās konkursu šī milzīgā projekta realizēšanai.

«Rīgas pilsētbūvnieka» valdes priekšsēdētājs Ivars Gaters (TB/LNNK) norādīja, ka konkursa uzvarētājam būs jāveic projektēšana, būvniecība un finanšu piesaistīšana. Būvniecību sākumā finansēt vajadzēs pašiem būvniekiem.

Kopējās projekta izmaksas varētu būt 60-80 miljoni latu.

Gaters norādīja, ka pašlaik esot ļoti izdevīgs brīdis būvniecībai, jo cenas samazinās un starp būvniekiem ir ļoti liela konkurence.

Pēc pāris gadiem pašvaldība beigs maksāt par jaunā Dreiliņu mikrorajona būvniecību, tādēļ atbrīvosies līdzekļi jaunu māju celtniecībai, skaidroja Gaters.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu