Ušakovs: konsolidācija tika veikta kā kara laikos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā pašlaik ir ļoti nestabila koalīcija, kas var krist jebkurā dienā.

To intervijā laikrakstam «Latvijas avīze» atzinis Rīgas mērs, Saskaņas centra (SC) līderis Nils Ušakovs, kurš uzskata, ka konsolidācijas pasākumus bija iespējams veikt humānāk, taču tie tika realizēti pilnā apjomā «kā kara laikos».

«Mēs, [SC] lūkojoties no ārpuses, redzam ārkārtīgi nestabilu koalīciju. Tā apmainās ar savstarpējiem pārmetumiem. «Vienotības» iekšpusē visu laiku notiek diskusija, kas ir vairāk nekā diskusija. Nacionālā apvienība ienākusi koalīcijā ar atšķirīgu skatu daudzos jautājumos, plus Olšteins ar «sešnieku». Tur nav stabilitātes. Vai viņi aizvilks līdz 2014. gadam vai kritīs, un tas var notikt jebkurā dienā, ir atkarīgs no ne mazuma subjektīvu faktoru,» klāstīja Ušakovs.

Ušakovs norāda, ka šobrīd ir atbildīgs laiks - esam iestājušies ES un NATO, sakārtojuši likumdošanu, veikuši konsolidāciju un tieši tagad būtu nepieciešams domāt par valsts tālāku attīstību, taču valdība nespēj savā starpā vienoties.

 «Laiks ir atbildīgs. Iekšējā konsolidācija pabeigta. Pirms gadiem desmit bija mērķis iestāties ES un NATO. Gludāk, negludāk, vienotāk, drumstalotāk tas strādāja. Sakārtoja likumdošanu, izpildīja normas, prasības. 2004. gads – iekļuvām ES, viss, varam atpūsties. Kaut gan tieši no šīs maija dienas vajadzēja sākt izmantot visas iespējas, ko piedāvāja ES. To nedarījām. Tagad ar sāpēm un mokām viss ir nokonsolidēts, 80% cilvēku dzīvo no algas līdz algai, un ne vienmēr ar to pietiek, simtiem tūkstošu aizbrauc, bet – ir nokonsolidēts. Vai strīdēties, vai varēja humānāk veikt apgriešanu, taču to izdarīja papilnam. Kā kara laikos. Un tieši tagad tā vietā, lai domātu, ko un kā attīstīt, mums ir valdība, kura neko savā starpā nevar sarunāt,» tā Ušakovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu