Ušakovs noliedz, ka maratona dienā būtu lietojis enerģijas dzērienus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) patlaban jūtas labi un ir gatavs veikt domes priekšsēdētāja pienākums, to viņš šodien pavēstīja žurnālistiem, kas viņu sagaidīja ar aplausiem.

Pēc Ušakova teiktā, iespējams, šonedēļ viņš nestrādās desmit, bet gan četras līdz sešas stundas dienā. Viņš arī uzslavēja Rīgas domes darbu, kas strādājot ļoti saliedēti.

Politiķis norādīja, ka, skrienot maratonu, pārvērtējis savus spēkus, bet turpmāk maratonā viņš piedalīsies, «tikai dalot medaļas».

Ušakovs skaidroja, ka šāds negadījums noticis, jo «skrienot dažreiz cilvēkiem rodas pārslodze, kas ietekmē muskuļus, tad sākās muskuļu deformācija un asinīs nonāk toksīni, kas savukārt ietekmē iekšējiem orgānus». Šajā gadījumā pastāvēja apdraudējums, ka būs nepieciešama aknu transplantācija, turklāt divas līdz trīs nedēļas viņam nefunkcionēja nieres.

Rīgas mērs arī atklāja, ka mediķi Vācija vēl nezina, ka Ušakovs ir atgriezies darbā.

Savukārt šonedēļ tiks saņemts rēķins par ārstēšanos Vācijas klīnikā, bet jau tagad ir zināms, ka no mēram saziedotiem līdzekļiem kaut kāda summa paliks pāri, ko Ušakovs plāno ziedot bērniem.

Ušakovs noliedza iepriekš izskanējušās versijas, ka pirms maratona būtu lietojis enerģijas dzērienu. «Maratona dienā apēdu šokolādi un izdzēru kafiju, ko nopirka mana preses sekretāre Anna Kononova,» sacīja Rīgas mērs.

Rīgas mērs arī sacīja, ka «nebija nekāda noslēpuma» un neviens nav gribējis noklusēt kādus faktus, tāpat, pēc viņa domām, nav būtiski, kad viņš atgriezās Latvijā 9. vai 10.jūlija, jo jau iepriekš bija teicis, ka no Berlīnes atgriezīsies brīvdienās.

Kā ziņots, pēc gandrīz divu mēnešu ārstēšanās Berlīnē sestdien, 9.jūlijā, Ušakovs atgriezās Rīgā un šodien atsāka strādāt.

Ušakovs «Charite» klīnikā Berlīnē nonāca pēc piedalīšanās Rīgas maratonā 22.maijā. Mērs bija plānojis pieveikt 21 kilometru - pusmaratona distanci -, taču dažus desmitus metru pirms finiša viņam kļuva slikti, un viņš zaudēja samaņu. Mēra iekšējo orgānu sistēma bija smagi cietusi no pārkaršanas, tāpēc viņš tika nogādāts Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļā, bet pēc ārstu ieteikuma 24.maijā tika pārvests turpmākai ārstēšanai uz Berlīni, kur ārstiem šādu diagnožu ārstēšanā ir lielāka pieredze.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu