Ušakovs: Rīgas dome nav liegusi papildu finansējumu Brāļu kapiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes Budžeta komisija nav liegusi papildu finansējuma piešķiršanu Brāļu kapu Svētās uguns terases remontam, aģentūru LETA informēja Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova, norādot, ka vakar plašsaziņas līdzekļos izskanējusi neprecīza informācija par komisijas sēdē lemto.

Kā skaidroja Kononova, papildus finansējuma piešķiršanai bijušas

sagatavotas neprecīzas tāmes, tādēļ Finanšu departaments ieteicis pagaidām finansējumu nepiešķirt. Tomēr Ušakovs rosinājis nodrošināt nepieciešamo finansējumu Brāļu kapiem, izskatot šo jautājumu Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā, kur būs iespējams precizēt tāmes. Pēc tam šo jautājumu varēs virzīt izskatīšanai domes sēdē kopā ar pārējiem budžeta grozījumiem.

Kā ziņots, pašvaldības Budžeta komisija vakar atbalstīja grozījumu

veikšanu pilsētas 2012.gada budžetā, izdevumus palielinot par 3,4

miljoniem latu.

Papildu finansējumu plāno piešķirt Rīgas Pašvaldības policijai

patrulēšanas nodrošināšanai mikrorajonos, dotācijai pašvaldības uzņēmumam «Rīgas satiksme», datortehnikas iegādei pilsētas izglītības iestādēm, Brāļu kapu Svētās uguns terases remontam un citām vajadzībām.

Atbilstoši pašreizējai budžeta izpildes gaitai un Finanšu departamenta aprēķiniem pilsētas budžeta ieņēmumi būs par 3,8 miljoniem latu lielāki, nekā iepriekš tika plānots, tādēļ izdevumu daļu nolemts palielināt par gandrīz tikpat lielu summu.

Lai veiktu pastiprinātu patrulēšanu Ķengaragā, Pļavniekos un Purvciemā, Rīgas Pašvaldības policijai tiks piešķirti papildus 399 866 lati 69 jaunu amata vienību izveidei, policistu ekipējumam. Policijas patruļu vajadzībām tiks iegādāti arī velosipēdi un motorolleri.

Pašvaldības uzņēmumam «Rīgas satiksme» plānots piešķirt finansējumu 1,5 miljonu latu apjomā, lai kompensētu izdevumus par to kategoriju pasažieru pārvadājumiem, kam pašvaldība noteikusi atlaides sabiedriskajā transportā. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam papildus tiks piešķirti 239 000 latu, lai iegādātos jaunu datortehniku izglītības iestādēm, atvērtu pirmsskolas papildu grupas, nodrošinātu sporta un kultūras pasākumu norisi.

Mājokļu un vides departamentam plānots piešķirt papildfinansējumu, lai vairākas pašvaldības dzīvojamās ēkas pieslēgtu pilsētas centralizētajam kanalizācijas tīklam. Savukārt «Rīgas pieminekļu aģentūrai» plānots piešķirt papildu līdzekļus Brāļu kapu uzturēšanas darbiem, Finanšu komitejā precizējot iesniegtās tāmes.

Plānots, ka par Budžeta komisijas akceptētajiem grozījumiem Rīgas dome lems 3.jūlijā.

Kā norāda Finanšu departaments, šī gada pirmajos piecos mēnešos pašvaldības budžeta pārpalikums, proti, ieņēmumu pārsvars pret izdevumiem, ir 33,2 miljoni latu, savukārt naudas līdzekļu atlikumi maija beigās sasniedza 111,6 miljonus latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu