Uz labāko Latvijas jauno automehāniķu titulu pretendēs 15 komandas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

No 28. līdz 30. aprīlim izstādē «Automehānika 2011» Ķīpsalā notiks Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursa «Automehānika 2011» fināls un spraigās trīs dienu cīņās tiks noskaidroti labākie jaunie automehāniķi, kas strādās ar modernākajām iekārtām un aprīkojumu, "Apollo" informēja Inese Libere, izstādes mediju koordinatore.

Konkursa pusfinālā 8. martā Ķīpsalā automehāniķu komandas mērojās spēkiem teorētiskajās zināšanās. Iespēju startēt konkursa finālā 22 komandu konkurencē ieguva labākās 15 komandas – no Cīravas arodvidusskolas, Dagdas arodvidusskolas, Jāņmuižas profesionālās vidusskolas, Jaunaglonas arodvidusskolas, Jelgavas Amatniecības vidusskolas, Valsts Kandavas lauksaimniecības tehnikuma, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma profesionālās vidusskolas, Latgales Transporta un sakaru tehniskās skolas, Lūznavas profesionālās vidusskolas, Malnavas koledžas, Valsts Priekuļu lauksaimniecības tehnikuma, Rīgas Tehniskās koledžas, Rīgas Valsts tehnikuma, Saulaines profesionālās vidusskolas un Zaļenieku arodvidusskolas.

Konkursa dalībniekiem rotācijas kārtībā būs jāveic dažādas sarežģītības pakāpes uzdevumi, piemēram, riepu montāža, kravas mašīnas apkope, sporta mašīnas mezgla maiņa, bremžu sistēmas apkope, darbs ar sistēmas testeri un motora testeri, tehnisko speciālo instrumentu atpazīšana, kā arī virsbūves remonts, jautājumi par mototehniku un citi uzdevumi. Atšķirībā no pagājušā gada, šogad izaicinājumam būs arī kardāna remonta vieta. Konkursā tiks vērtēta arī jauno profesionāļu spēja iejusties autoservisa vadītāja lomā, plānojot servisa darbus un prioritātes, tāpat konkursa rīkotāji būs parūpējušies par interesantiem atjautības uzdevumiem.

Tiks vērtētas arī konkursantu svešvalodu zināšanas, kas nepieciešamas, lai piedalītos starptautiskos pasākumos un pārliecinoši varētu izmantot jaunākās iekārtas, kuru programmatūra nav latviešu valodā, kā arī lai varētu sazināties ar klientiem svešvalodā.

Finālsacensības notiks izstāžu hallē speciāli konkursam atvēlētā teritorijā, un tā norisi un modernās iekārtas darbībā varēs vērot ikviens izstādes apmeklētājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu