Uz lielajiem ekrāniem: Jūens Makgregors makšķerēs lašus Jemenā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

4.maijā kinoteātrī «Kino Citadele» iznāk filma «Tas notika Jemenā» («Salmon Fishing in the Yemen»), kurā titullomas izpilda skotu aktieris Jūens Makgregors («Trainspotting», «Zvaigžņu kari», «Lielā zivs» u.c.) un aktrise Emīlija Blanta («Sātans Pradas brunčos», «Likteņa noteicēji» u.c.).  

Filmas režisors ir Lase Halstroms, kurš ir godalgotās lentes «Šokolāde» («Chocolat») un citu darbu autors, un scenāriju sarakstījis «oskarotās» filmas «Graustu miljonārs» («Slumdog Millionaire) scenārists. Filma balstīta uz tāda paša nosaukuma romāna motīviem. 

Pēc arābu šeiha uzaicinājuma britu makšķerēšanas speciālists Freds (Makgregors), kam ir apnicis garlaicīgais valsts darbs un neizdevušās ģimenes attiecības, dodas uz eksotisko Jemenu, lai apmācītu jemeniešus ķert lašus. Tur viņš iepazīstās ar apburošo šeiha pārstāvi Harietu (Blanta), un drīz vien starp abiem uzplaukst jūtas. 

Lai varētu attēlot  arābu valsti Jemenu, filmas uzņemšana notika Marokā. Savukārt aktierim Jūenam Makgregoram bija jāiemācās mušiņmakšķerēšana, lai varētu atveidot savu varoni. 

Režisors: Lasse Hallström

Lomās: Ewan McGregor, Emily Blunt, Kristin Scott Thomas, Amr Waked, Catherine Steadman, Alex Taylor-McDowall

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu