Uz lielajiem ekrāniem: Nenopietnais un vienmēr atjautīgais Šerloks Holmss

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

No 30. decembra Latvijas kinoteātros tiek demonstrēta jaunākā filma par Šerloka Holmsa piedzīvojumiem - Gaja Ričija režisētā filma «Šerloks Holmss: ēnu spēle», kurā atspoguļota Holmsa saspēle ar viņa visspēcīgāko pretinieku profesoru Moriartiju. 

Arī šajā filmā režisorsam Gajam Ričijam izdevies izveidot lielisku zvaigžņu ansambli, kurā ne tikai atgriežas galvenās zvaigznes no pirmās filmas, bet gan arī tiks iepazīstināti jauni personāži, piemēram, Stīvens Frajs (Stephen Fry), kas tēlos Holmsa brāli un Nūmī Rapase (Noomi Rapace), kura popularitāti ieguvusi ar titullomu filmā «Meitene ar pūķa tetovējumu».  

Intervijā žurnālam «Total Film» aktieris Stīvens Frajs atklājis pāris detaļas par savu lomu: «Es filmā atveidoju Maikroftu, ļoti gudru un apdāvinātu cilvēku, kurš nespēj cīnīties ar savu slinkumu, tāpēc nespēj iegūt Šerloka cienīgu reputāciju.» 
 
Savukārt intervijā ar zviedru aktrisi Nūmī Rapasi žurnāls «Total Film», noskaidroja, ka pirms lielās lomas saņemšanas no Holivudas studijas aktrise ļoti nopietni gatavojusies šim izaicinājumam, veikusi daudz pētījumu par čigāniem un to dzīvesveidu, jo filmā atveido čigānieti. Savos pētījumus aktrise pat devusies uz Parīzi, lai apciemotu pāris čigānu nometnes, un uz Transilvāniju, lai aplūkotu viņu ikdienas dzīvi. Kā arī klausījusies čigānu mūziku, mācījusies dziedāt un dejot pēc čigānu kultūras tradīcijām.   
 
Lai filmas skatītāji izbaudītu šo aizraujošo ceļojumu cauri 19. gadsimta Eiropai, režisors Gajs Ričijs Šerloka Holmsa jaunāko filmu piesātinājis ar asprātīgu vārdu apmaiņu, intelektuālu spriedzi starp Holmsu un viņa ienaidnieku, stilizētām kautiņu ainām un specefektiem. 
 

Informācija par filmu: 
 
Nosaukums: «Šerloks Holmss: Ēnu spēle» (Sherlock Holmes: A Game Of Shadows)
Žanrs: asa sižeta, piedzīvojumu, trilleris
Režisors: Gajs Ričijs (Guy Ritchie)
Lomās: Roberts Daunijs-juniors (Robert Downey Jr.), Džūda Lovs (Jude Law), Nūmī Rapase (Noomi Rapace), Džareds Harriss (Jared Harris), Edijs Marsans (Eddie Marsan), Stefans Frajs (Stephen Fry).
Pirmizrāde Latvijā: 30.12.2011
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu