Uz Rīgu dodas elektromobiļu rallija dalībnieki (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien, 19.maijā plkst.17.00 Rātslaukumā ieradīsies elektromobiļu rallija Tallina-Montekarlo dalībnieki, savukārt, plkst.19.00 notiks rallija pirmā posma Tallina - Pērnava - Rīga uzvarētāju apbalvošana.

Šogad elektromobiļu rallijā piedalīsies 27 pilsētas no deviņām valstīm: Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Čehijas, Slovākijas, Austrijas, Itālijas un Monako. Visu rallija maršrutu brauks četri elektromobiļi: Toyota Prius un 1958.gada «Pobeda» no Igaunijas, «Opel Ampera» no Čehijas un «Tesla Roadseter» no Beļģijas. Katrā atsevišķajā rallija posmā dalībnieku skaits būs dažāds, jo organizatori ir paredzējuši, ka interesenti var pieteikt savu dalību un cīnīties par balvām jebkurā posmā, atbilstoši savām vēlmēm un tehniskajām iespējām.

Šogad rallija moto ir «Senais tiekas ar jauno» («Old meets New») un īpaši tiek aicināti piedalīties automobiļi, kas ražoti līdz 1939.gadam. Jau zināms, ka 19.maija vakarā Rīgas motormuzejs rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvās apskatīt divus automobiļus BMW 327/328 (kabriolets) un «Citroen Traction Avant». Abi spēkrati tika ražoti oriģinālā rallija laikā 1930.gados un bija populāri dalībai tamlīdzīgās sacensībās.

Tāpat 19.maija vakarā būs apskatāms Latvijā vienīgais pasaulē visātrākais elektromobilis «Tesla Model S», divi RP SIA «Rīgas satiksme» elektromobiļi «Think City», kā arī «Blueshocktaxi» piederošais «Nissan Leaf», kurš 20.maija rītā startēs rallija posmā Rīga - Jelgava.

Visi elektromobiļi būs apskatāmi Rātslaukumā līdz 20.maija rītam, kad plkst. 9.00 tiks dots starts rallija otrajam posmam maršrutā Rīga - Jelgava - Paņeveža - Kauņa.

Rallijam «Tallina - Montekarlo» ir 83 gadu sena vēsture. Tas tika atjaunots 2011. gadā un pirmo reizi tajā sacentās elektromobiļi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu