Uz Ukrainu eksportējošie Latvijas uzņēmumi jau cieš zaudējumus (35)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Tas, ka Latvijas uzņēmēji, kuriem ir ārējā tirdzniecība ar Ukrainu, jau cieš zaudējumus, ir fakts,» biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viņš atzina, ka situācija Ukrainā sarežģī un apgrūtina Latvijas uzņēmēju sadarbību gan ar Ukrainu, gan Krieviju.

«Vairāki no LTRK biedriem ir norādījuši, ka pieprasījums pēc viņu precēm Ukrainā ir krities, attiecīgi arī piegādes un norēķini par darījumiem samazinājušies,» sacīja Endziņš.

Tajā pašā laikā LTRK vadītājs norādīja, ka Latvijas eksportētāji jau kopš neseno gadu ekonomiskās krīzes ir sapratuši, ka ārējā tirdzniecība ir jādiferencē un nevar absolūti lielāko eksporta daļu virzīt vienas valsts tirgū.

«Patlaban eksportētāji strādā vidēji vismaz 17 ārvalstu tirgos, kas ļaus pieprasījuma kritumu vienā tirgū amortizēt citos vai raudzīties pēc jauniem sadarbības partneriem,» uzsvēra Endziņš.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien apstiprināja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Krievijas bruņutehnika un armijas karavīri formās bez uzšuvēm jau pirms vairākām dienām pameta militārās bāzes teritoriju un ieņēma pozīcijas Krimas pussalas teritorijā.

Rietumvalstis nosodījušas Krievijas militāro iejaukšanos Ukrainā, kas, pēc analītiķu novērtējuma, var izraisīt nopietnāko starptautisko krīzi kopš Padomju Savienības sabrukuma.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu