Uz valsts ceļiem ir kļuvis drošāk

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

VAS «Ceļu satiksmes drošības direkcijas» (CSDD) sēdē prezentētie provizoriskie dati liecina, ka 2011. gadā notikuši 3379 ceļu satiksmes negadījumi ar cietušajiem, kuros bojā gājuši 176 cilvēki, bet ievainoti – 4225.

Negadījumu skaits ar cietušajiem un cietušo skaits, salīdzinot ar 2010. gadu, ir pieaudzis attiecīgi par 5,8% un 5%, bet bojāgājušo skaits samazinājies par 19,3%, un tas ir zemākais rādītājs kopš Latvijā reģistrē negadījumu statistiku.

Pozitīvi vērtējami CSDD īstenoto izglītojošo un informatīvo satiksmes drošības kampaņu rezultāti. Spilgtākais piemērs ir no 27. aprīļa līdz 15. maijam notikušās akcijas «Velosipēdu redzi?» laikā nav gājis bojā neviens velosipēdists. Iepriekšējos gados velosezonas aktīvākajā mēnesī – maijā, bojā gājuši viens līdz trīs velosipēdisti. Tāpat pērn pirmo reizi Jāņu brīvdienas aizvadītas bez bojāgājušiem.

Kā galvenās problēmas ceļu satiksmē CSDD ir identificējusi joprojām relatīvi augsto ievainoto un bojā gājušo mazaizsargāto satiksmes dalībnieku (gājēju, velosipēdistu, motobraucēju) skaitu, kas 2011. gadā bija 48,9% no visiem bojāgājušajiem un 40,8% no visiem ievainotajiem.

Ātruma ierobežojuma pārkāpšana vai nepareiza ātruma izvēle joprojām tiek minēta kā galvenais iemesls pie smagajiem ceļu satiksmes negadījumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu