Uzbrukums Sīrijai var pārvērsties «globālā ugunsgrēkā» (132)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Militārs uzbrukums Sīrijai var pārvērsties «globālā ugunsgrēkā», piektdien brīdināja Itālijas ārlietu ministre Emma Bonīno.

«Mēs izejam uz risku, ka dramatisks un šausmīgs konflikts var pārvērsties globālā ugunsgrēkā,» intervijā telekanālam «SkyYG24» brīdināja ministre. «Tā tas vienmēr ir bijis. Ierobežoti triecieni bez ANO mandāta. Sīrija, saprotams, reaģēs.»

«Kaut arī šķiet, ka tā ir lēnāk, smagāk, un dažkārt liekas, ka tam nav panākumu, diplomātiska un politiska spiediena izdarīšana ir vienīgais risinājums,» norādīja Bonīno, kas savulaik ieņēmusi Eiropas Savienības attīstības palīdzības komisāra amatu.

Ministre jau iepriekš noraidījusi iespēju, ka Itālija varētu piedalīties karā pret Sīriju.

Itālijai bija būtiska loma, nodrošinot bāzi NATO kara aviācijas triecieniem Lībijā. Tomēr mediju informācijas avoti valdībā tagad norāda, ka Itālija neļaus trešajām pusēm izmantot savas bāzes, ja Roma saņems šādu lūgumu.

Itālija bija viena no pirmajām rietumvalstīm, kas apliecināja, ka nepiedalīsies uzbrukumos Sīrijai, par ko pēdējo dienu laikā aktīvi aģitē Vašingtona.

Komentāri (132)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu